Asıl adı Talip Gören olan Velet günümüzde rap müzik alanında ünlü olmuş ve sevilerek dinlenen bir sanatçıdır. Velet ilk parçası ‘’Aşkın İnadına’’ ile rap müzik piyasasında adını duyurdu. Daha sonra bestelediği rap parçalarında, İngiltere’de büyümesine rağmen özgün söz ve jeneriklerle büyük ilgi uyandırdı. Bu ilgiyle beraber en çok yapılan internet aramalarından bir tanesi de Velet şarkılar indir oldu. 2010 yılından günümüze kadar 60 üzerinde şarkı paylaşan Velet kariyerine başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Özel hayatında yaşadığı birtakım olumsuzluklar nedeniyle 2018 yılında müziği bırakma kararı almıştır. Rap ve hiphop tarzı kendine öz üslubuyla birçok dinleyicisi ve seveni olan Velet, müzik kariyerine tek başına devam ederek şarkı ve klip çalışmalarına kısa bir ara verdikten sonra müzik kariyerinden vazgeçemeyerek devam etmektedir. Müzik hayatında rol model olarak Sagopa Kajmer’i örnek aldığını sık sık söylemektedir.

Kariyerinin dönüm noktalarından biri olarak sayılabilecek çıkışı, 2017 yılında çıkardığı Hara Lo ve 2018 yılında paylaştığı Çatla isimli şarkılarıyla yapmıştır. Öyle ki bu şarkılar hala ilgi uyandırmakta ve konserlerinde en çok talep edilen şarkıların başında gelmektedir. Canbay ve Wolker ile düet yaptığı ‘’Uyan’’ parçasıyla da solo çalışmalarında olduğu kadar beğeni alarak uzun süre trendlerde yerini korumuştur.

https://mp3medya.com/sarkici/Velet

En Çok Dinlenen Velet Şarkıları

Son günlerde adını, geçtiğimiz şubat ayında çıkardığı yeni parçası ‘’Salına Salına’’ ile gündeme getirmiştir. Sözlerini kendi yazdığı salına salına şarkısı şimdiden youtube platformunda 13 milyon izlenmeye ulaşmış durumdadır. Yeni çıkan parçasıyla birlikte Velet dinleyicileri şarkıyı indirmek için Velet-Salına Salına indir araması yapmaktadır. Genellikle mp3 olarak indirilen bu şarkı, popüler müzik uygulamalarında da mevcuttur. Yeni şarkısı salına salına bu yıl dinlenen rap parçalarında ön sıralarda şimdiden yerini aldı desek yanlış olmaz.

https://mp3medya.com/Velet-Salina-Salina.html

Velet müzik kariyerinde adını duyurmaya youtube platformu üzerinden başlamıştır. Çatla şarkısı ve klibi ile 50 milyon izlenmeye ulaşmıştır. Zaman zaman şarkılarının youtubedan silinmesi gibi aksilikler yaşasa da bu engeller ve aksilikler onun müzik kariyerinde istikrarlı olarak artan başarısını engelleyememiştir. Online platformda şarkıları mp3 olarak indirilmeye devam etmektedir.

Kaynak: https://mp3medya.com/




 

Editör: TE Bilişim