Eskişehir HABEV gençlik kollarının düzenlemiş olduğu “Gençler Soruyor” isimli örnek etkinlik   Yunusemre Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu gençlik kollarından Candeniz Göktaş’ın üstlendiği programda 9 partinin temsilcileri gençler ile buluştu. Üç bölümden oluşan etkinlik Eskişehir HABEV başkanı Ali Ulu’nun açılış konuşması ile başladı, 1.bölümde partiler kendilerini tanıttı, 2.bölümde parti temsilcileri gençlerin birer dakikalık sorularına üçer dakikalık yanıtlar verdi, kapanış bölümünde ise katılımcılara anı hediyeleri sunuldu.

10 partinin davetli olduğu etkinliğe AKP temsilcisi katılmadı. Av. Ufuk Uysal‘ın moderatörlüğünü üstlendiği panele; CHP adına Recep Taşel, Deva Partisi adına Mustafa Keskin, Demokrat Partiden Erdinç Bolcan, Gelecek Partisi’nden Mahir Sayın, İyi Parti’den Kazım Karaca, Memleket Partisi’nden Baki Dündar, MHP adına İsmail Candemir, Saadet Partisi’nden Fesih Bingöl ve TİP adına Özlem Tanç katıldı. Ayrıca etkinliğe izleyici olarak katılan İyi Parti Eskişehir milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da soru yanıt kısmında partisi adına destek konuşması yaptı.

Deva Partisi’nin iktidar olması durumunda izleyeceği ekonomik politikalar sorusuna yanıt olarak Keskin; “Ali Babacan’ın bakanlık yaptığı döneme işaret ederek, benzeri bir ekonomi politikası izleneceğini, öncelikle yargı ve basın olmak üzere tüm alanlarda kurumların özgürleştirileceği ve tam anlamıyla bağımsız bir merkez bankası öncülüğünde ekonominin kısa bir süre içerisinde düzeltilebileceğini söyledi.

“Cemevlerine ibadethane statüsü verilmeli mi” sorusuna tüm parti temsilcileri yaklaşık bir cevap ile gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu. “Ülkenin mevcut durumu hakkında sorumluluk duyuyor musunuz” sorusunun yanıtı ise tüm parti temsilcilerinin yeterli sorumluluk bilincinde olduğu şeklinde yanıtlandı. Son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte gençler; özgürce sorularını sorabildiği ve dürüst şekilde yanıtlarını aldıkları etkinlikten memnun bir şekilde ayrıldılar.

Editör: Mustafa YILDIRIM