İnan, “Eskişehir Akçakaya mahallesinde 18 dönüm arazide lavanta üretimi yapmaktayız. Lavantalarımız bu yıl 3. yaşındalar. 3 yıl önce eşimle birlikte emeklilik sonrası verimli olmayan bir arazi üzerine hobi amaçlı lavanta dikimini gerçekleştirdik. Bu yıl Yağışların yoğun olması nedeni ile lavantalar daha da büyüyüp geliştiler. Heryıl Temmuz ayının ilk haftasında çiçekler açmakta ve Ağustos’un 10-15 ine kadar açık kalmaktadır.   Çiçek açtığı dönemlerde bahçemizin Beşikderesi şelale mesire alanı yolu üzerinde olması nedeni ile fotoğraf çekim stüdyoları tarafından dış ortam çekimleri yapılmaktadır. Aynı zamanda bahçemiz vatandaşlarımızın yoğun ilgisini çekmektedir. Bahçeye koyduğumuz bir takım görsel objelerle İSPARTA Kuyucak köyünün bir benzerini Eskişehir’de oluşturarak iç turizme katkı sağladık. Fotoğraf çekimleri için fotoğrafçılar Isparta’ya kadar gitmek zorunda kalmıyorlar.

Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri

Lavanta ve lavanta ürünlerini (lavanta yağı, sabun, lavanta kesesi, kolonya, parfüm) bahçemizde üretiyoruz.  Lavanta yağı; ağrı kesici vesakinleştirici özelliğinin yanında her türlü böcek ve sinekle mücadelede etkili olmaktadır. Özellikle migren türü ağrıların tedavisinde, uykusuzluk sorunlarımın çözümünde, sivilce, akne ve güneş yanığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanıldığı gibi kol ve bilek burkulmalarında ve böcek ısırdıklarının tedavisinde oldukça etkilidir.

Bu yıl Bahçemize koyduğumuz arılarımızla Lavanta balı üretimine de başladık. Lavant balı piyasada pek bulunan bir bal türü değildir. Değişik aroması ve hafif tadı ile şeker hastalarının bile rahatlıkla şifa niyetine kullanabileceği bir bal türlüdür. vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi hepatit B be hepatit C hastalıklarının tedavisinde doktor tavsiyesi olarak kullanılmaktadır. Bu yıl 6-10 Eylül tarihlerinde TÜYAP Fuar merkezinde düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarına Tarım İl Müdürlüğünün standında LAVANTES markamızla katılarak ürünlerimizi tanıtımını gerçekleştirdik. Standımız vatandaşlarımız tarafından bir hayli ilgi görmüştür..

 Erhan İnan- 05338165442

Editör: Mustafa YILDIRIM