56 yaşındaki Delican, Mahmudiye’de geliştirdiği projeler ile dikkat çekiyor.

Delican, “Mahmudiye için önerdiğiniz projeler oldukça kapsamlı ve toplum odaklı. Otogar, ulaşım, kültürel alanlar, eğitim, üretim, satış alanları ve sığınma evi gibi çeşitli alanlarda yapılacak projeler, toplumun farklı kesimlerine dokunabilir. Yaşlılar için düşünülen yaşam köyü ve hipoterapi de özellikle dikkate değer. Bu projelerin uygulanmasıyla Mahmudiye'nin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine önemli katkılarda bulunabilir”dedi.

Sabriye Elbastı Delican Kimdir?

07 Ocak 1968 Tarihinde Eskişehir İli Mahmudiye İlçesi İsmetpaşa köyünde doğdum. Eğitim hayatıma İsmetpaşa köyü ilkokulunda başladım ve 1982-1985 yılları arasında Mahmudiye Lisesinde öğrenim gördüm.  1985 Yılında girdiğim Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümünden 1987 yılında mezun oldum. Lisans eğitimimi ise Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden 2021 yılında mezun oldum.

1990 Yılında Timur Delican ile evlendim. Deniz, Didem ve Duygu Delican isimlerinde 3 kızım var. Üçü de öğrenimlerini tamamlamıştır. 2006 Yılında eşimi kaybettim.

İş hayatıma Yurtiçi Kargo'da yönetici sekreteri olarak başladım (1987-1989). Ardından Aras Kargo'da müdür olarak çalıştım (1989-1992). Kendi işimi kurarak kuru yemiş dükkanı açtım, ancak eşimin işi tayini nedeniyle kapatmak zorunda kaldım. İş hayatımda sigorta acentesi (2004-2009), çeşitli işlerde (2009-2011), Metro Kargo acentesi (2011-2014) ve özel şirketlerde yöneticilik (2014-2019) deneyimlerine sahibim. 

WhatsApp Image 2024-01-18 at 11.52.46

İYİ Parti’den başkan  Ünlüce’ye tebrik ziyareti İYİ Parti’den başkan Ünlüce’ye tebrik ziyareti

2019 yılında doğduğum memleketim Mahmudiye’ye yerleştim.  Mahmudiye’ye geldikten sonra partimde CHP İlçe Eğitim Sekreteri olarak görev yaptım. 

Kadınlara ve çocuklara verdiğim değer nedeniyle yaptığım araştırma ve çalışmalar sonucu Mahmudiye Kadın Dayanışma Derneği ve Mahmudiye Kadın Kooperatifini kadınlarla birlikte kurduk. Her ikisinde de yapılan seçim sonucu kurucu başkan seçildim.

Mahmudiye için önerdiğiniz projeler oldukça kapsamlı ve toplum odaklı. Otogar, ulaşım, kültürel alanlar, eğitim, üretim, satış alanları ve sığınma evi gibi çeşitli alanlarda yapılacak projeler, toplumun farklı kesimlerine dokunabilir. Yaşlılar için düşünülen yaşam köyü ve hipoterapi de özellikle dikkate değer. Bu projelerin uygulanmasıyla Mahmudiye'nin sosyal ve ekonomik açıdan gelişmesine önemli katkılarda bulunabilir.

Şuan belediye başkani olan arkadaş konumunu kulanarak kendisine büyük bir artanetif elde etmiştir.

Editör: Mustafa YILDIRIM