Şirket, 2018 yılında sanatın sürdürülebilir ve erişilebilir olması amacıyla kurduğu Mavi Sahne platformunu şimdi de oyuncu Berkay Ateş’le yeme-içme ve eğlence mekanlarına taşıdı. “Pub-Up Mavi Sahne” projesinin dördüncü etkinliği “Yazarlar Ormanı” konseptiyle 26 Mayıs’ta Barikat Eskişehir’de gerçekleştirildi. Gösterimler Ankara ve İstanbul’da farklı mekanlarda devam edecek.  Anadolu Efes ayrıca, Pub-Up Mavi Sahne izleyicileri adına yapacağı tohum topu atışlarıyla da doğanın artı biri olacak.

İçinde bulunduğu topluma değer katmayı öncelikleri arasına alan Anadolu Efes, 35 yıldır kültür sanata kesintisiz destek veriyor. Bu kapsamda 2018 yılında sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemek ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm tiyatroseverler için sanatı erişilebilir kılmak amacıyla Mavi Sahne platformunu kurdu. İlk iki sezonunda sahnelerde, pandemi döneminde dijitalde, geçtiğimiz yaz ise açık havada sanatseverleri tiyatro ile buluşturan Mavi Sahne, şimdi de yepyeni bir sanat deneyimiyle yeme içme mekanlarında izleyicileri ağırlıyor.

Pub-Up Mavi Sahne projesi kapsamında, Yazarlar Ormanı ve Tiyatro Söyleşileri konseptindeki etkinlikler, oyuncu Berkay Ateş ile birlikte İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de belirlenen yeme-içme ve eğlence mekanlarında gerçekleştiriliyor.

Pub-Up Mavi Sahne etkinliği, 25 Mayıs’ta Barikat Eskişehir’de gerçekleştirildi. Yazarlar Ormanı etkinliğinde Berkay Ateş, konuğu Güven Murat ile sahnedeydi. Sanatçılar, okudukları aşk temalı şiirler ve üzerine gerçekleştirdikleri söyleşinin yanı sıra akustik gitar performansıyla da izleyicilere keyifli bir sanat deneyimi yaşattılar.

Yazarlar Ormanı ile her izleyici için bir tohum topu atışı

Yazarlar Ormanı etkinliklerinde okuyucusuna örnek olmuş, yol göstermiş yazarların eserlerine ve hayatlarından kesitlere yer veriliyor.

Dört farklı kentte en az bir kez düzenlenecek olan Yazarlar Ormanı etkinliğine katılan her izleyici için Anadolu Efes tohum topu atışı yapacak. Bunun yanı sıra izleyiciler de Anadolu Efes’in yeşil şişeleri vesilesi ile seçtikleri tohum toplarının, insan elinin ulaşamadığı sarp alanlarda toprakla buluşmalarına destek olabilecek.

Anadolu Efes, 35 yıldır kesintisiz olarak kültür sanatı destekliyor

Anadolu Efes’in kültür sanata +1 değer katan Mavi Sahne platformunun bu yeni projesiyle ilgili detayları, şirketin Grup Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal Saatçi anlattı. Susal Saatçi, “Anadolu Efes olarak, 35 yıldır kesintisiz olarak desteklediğimiz kültür sanatı birçok dalda her yere ve herkese ulaştırmayı amaç edinen bir şirketiz. Pandemi nedeniyle sahnelerin kapandığı dönemde de hem tiyatroların ekonomik olarak sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi için hem de tiyatroseverlerin tiyatrodan daha fazla mahrum kalmaması için sanatla dayanışmanın +1’i olmaya devam ettik” dedi.  DasDas’ın oyunlarını dijital olarak sahnelemesine katkıda bulunduklarını, Tiyatro Kooperatifi tarafından başlatılan Bizde Yerin Ayrı kampanyasına kurumsal destek veren ilk şirket olduklarını vurgulayan Susal Saatçi, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz yıl özel tiyatrolara destek olmak için Tiyatro Kooperatifi ile iş birliğimizi sürdürdük. Yaz Buluşmaları’nın Caddebostan’daki gösterimlerini Anadolu Efes Mavi Sahne’de gerçekleştirdik. Bu yıl da Mavi Sahne’yi hem daha fazla sanatsevere ulaşmak hem de onlara farklı bir deneyim yaşatmak için Pup-Up Mavi Sahne projesini yeme-içme ve eğlence mekanlarında hayata geçiriyoruz. Bu proje ile Mavi Sahne, içeriğindeki Yazarlar Ormanı ile aynı zamanda çevreci rolünü de üstlenerek, yine mekandan bağımsız olarak hayatla dolan her anı kültür sanatla zenginleştirmeye devam ediyor.”

Pub-Up Mavi Sahne projesinde iş birliği yapılan oyuncu Berkay Ateş ise gerçekleştirilen iş birliği ve proje ile ilgili şunları söyledi: “Hangi alanda olursa olsun sanat, özgür bırakıldığında, özellikle mekandan bağımsız olduğunda daha da büyüyen bir alan. Bu tüm sanat dalları için geçerli. Sanatseverlerle tiyatro salonları dışında farklı mekanlarda buluşmak da sergilenen performansı başka bir boyuta taşıyor; izleyicilere de farklı bir bakış açısı ve deneyim yaşatıyor. Sanatseverlere bu farklı deneyimi sunmayı amaçladığımız Pub-Up Mavi Sahne projesinde, kültür sanata her an her yerde kesintisiz destek veren bir şirket olan Anadolu Efes ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM