Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı bütçesinden ödenek aktarımı yapılmasına yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun yer aldığı 1. maddeye yönelik konuşan AKP Grubundan Orhan Durmuş, “Bu aktarma yapılırken burada daire başkanlığından 100 milyon 125 bin civarından ödenek aktarılıyor. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi sermaye giderleri zaten gerilemektedir. Burada da bu giderlerden kesinti yapılarak aktarılmasının, şehrimizin bu miktar kadar mahrum bırakılmasına karşı çıkıyoruz.” diyerek ret oyu verdiklerini söyledi. Oylamaya sunulan birinci madde oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti. 

Çiftçi Malları Koruma Meclisine üye seçimi yapıldı Çiftçi Malları Koruma Meclisine üye seçimi yapıldı


Şehircilik açısından uygun değil


Emniyet Şube Müdürlüğü güvenlik tedbiri nedeniyle Tepebaşı İlçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan 30 metre genişliğindeki caddenin kendilerine verilmesi taleplerinin mahkeme kararıyla reddedilmesinin ardından konu belediye meclisinin 16. Maddesinde yer alarak tartışmaya açıldı. Konuya yönelik konuşan CHP Grubundan Erdoğan Aydoğmuş, “Plan ancak bir dosya ekinde hazırlanır, imar planı taslağı şeklinde imar plancısı tarafından hazırlanır, büyükşehir daire başkanlığınca incelenir. Gerekli eksiklikler var ise geri iade edilir ya da meclise gönderilir. Böyle bir dosya hazırlanmamış. Bu yol önemli alterlerden birisi. Zincirli kuyu Şirintepe istikametinden gelen 30 metrelik ana taşıyıcı alter. 1986’dan beri bu planlarda işlenmiş olan yolun tekrar zigzak olarak kırılması şehircilik açısından uygun değil. Ortada plan yok, taslak var. Siz bunu mu kabul edeceksiniz? Gerekli inceleme, araştırma yapılmamış. Böyle bir şey olamaz. Detaylı olarak incelendi bu konu. 2012’de Emniyet Müdürlüğü yapıldı. O planda vardı.” şeklinde tepki gösterdi. 


Güvenlik açısından yeniden incelenmeli


Konuya yönelik konuşan AKP Grubundan Mustafa Birsen, “Konu emniyet ve güvenlik açısından da incelenmeli diye düşünüyoruz. Özellikle daire başkanlığımız ve Emniyet Şube Müdürlüğü arasındaki yazışmaların daha üst seviyede yazılmasından yanayız. Vali ile görüşürseniz hem TEİ hem büyükşehir hem emniyetin isteğine yönelik komisyon kurularak bir karar alınabilir. Şehirleşme ve ulaşım adına zik zak çizilmesi çok doğru bir yaklaşım değil. Geçen ay Ankara il Emniyet Müdürlüğü'ndeki terör saldırısı da göz önüne alınarak bir orta yol bulunabileceğini düşünüyoruz. Çoğunluk raporuna katılmıyoruz.” dedi. 


“Aklımın kabul ettiği bir şehircilik değil”


Planlarında aynı bölgeden tramvay hattı geçmesinin de olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bu yol önemli bir yol. Oraya zaten plana rağmen polis evini yapmışlardır. Bir aort damarını söküp plastik borular takmaya benziyor. Benim aklımın kabul edebileceği bir şehircilik değil.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM