-Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM A.Ş.), 50. dönem kursiyerlerini mezun etti. Beş farklı branşta eğitimlerini tamamlayan 67 kursiyer, mesleki yeterliliklerini kazanarak sanayide iş hayatına adım attı. MEGEM başvuruları devam eden yeni dönem için 9 meslek dalında kursiyerler alacak.
Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş, teknik ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan, istihdama sunduğu büyük katkı ile Türkiye'ye örnek olan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM A.Ş.) 50. dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden 23’ü CNC Tezgâh Operatörlüğü, 12’si Kalite Kontrol Operatörlüğü, 11’i Kaynak Operatörlüğü, 11’i Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü, 10’u ise CNC Abkant Pres Operatörlüğü bölümünden mezun oldu. Toplam 67 kursiyerin mesleki eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandığı MEGEM’de, mezunlar sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne katıldı.
MEGEM, Sanayimizin İhtiyaçlarına Cevap Veriyor
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM’in Eskişehir sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Eskişehir sanayimiz nitelikli işgücü talebi sürekli artıyor, üretim kapasitemiz ve ihracatımız artıyor. Bu büyümeyle birlikte daha nitelikli iş gücüne olan ihtiyacımız da her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. MEGEM, tam da bu noktada sanayimizin ihtiyaçlarına cevap veren çok değerli bir eğitim modeli ortaya koyuyor. Kursiyerlerimizi sadece meslek sahibi yapmakla kalmıyor, onları doğrudan iş hayatına hazırlıyoruz” dedi.
Gençlerimizi Sanayiye Kazandırmaya Devam Edeceğiz
MEGEM’in bugüne kadar binlerce kişiye mesleki beceri kazandırarak sanayi sektörüne önemli katkılar sunduğunu ifade eden Başkan Küpeli, “50. dönem mezunlarımızın da sanayimizin farklı alanlarında başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Buradan mezun olan her bir kursiyerimiz, Eskişehir sanayimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Biz Eskişehir OSB olarak gençlerimizin meslek edinmesini, üretime katılmasını ve geleceğini kendi emeğiyle kurmasını çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde de sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim programlarımızı geliştirmeye ve daha fazla gencimizi meslek sahibi yaparak sanayimize kazandırmaya devam edeceğiz. 50. dönemde mezun olan 67 kursiyerimizi kutluyor, kendilerine iş hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
MEGEM, 9 Bölümle Büyümeye Devam Ediyor
MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya’da yaptığı açıklamada “MEGEM olarak bugüne kadar 3 bini aşkın kişiyi eğitip, kurslarımızdan mezun ettik. Bu çok ciddi bir rakam. BEBKA’dan sağladığımız mali desteklerle MEGEM’de 5 olan kurs sayısını şimdi 9’a çıkardık. Bunlardan CNC Abkant Pres Operatörlüğünü daha önce açmıştık. Şimdi 3 yeni bölüm olarak Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü, CAD/CAM Tasarım Operatörlüğü ve Teknik Resim Operatörlüğü bölümlerini de açıyor. Bunların makine ve donanım yatırımları da tamamlandı. Yeni 51. Dönemimizin kursiyer alımlarını 17-18 Ağustos 2026 tarihlerinde yapacağız. Bu dönem 9 bölümümüze de kursiyer alacağız. Ciddi bir kursiyer sayısına ulaşacağız. Başvurular halen devam ediyor. 20-35 yaş arasında olup, MEGEM’de 3 aylık ücretsiz kurs alarak bir meslek öğrenip sanayide işe yerleşmek isteyenleri bekliyoruz. Web sayfamızdan form doldurarak bize başvuru yapabilirler. Düzenli bir gelir elde etmek ve sanayide kariyer yapmak isteyenleri MEGEM kurslarına bekliyoruz” şeklinde konuştu.





