Çardak Hamamı'nın termal suları boşa akıyor Çardak Hamamı'nın termal suları boşa akıyor

 Mesleki Eğitimi Tanıtım ve Mesleki Eğitime Yönlendirme Projesi kapsamında Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile hazırlanan tek perdelik özgün oyun "Biz Size Döneriz!" Özel Eskişehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda sahneledi. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gönül TürütKesim’in yazdığı ve okul öğrencilerinin rollerini üstlendiği, meslek liselerinin önemini anlatan "Biz Size Döneriz!" adlı oyun, izleyiciler tarafından tam not aldı.

Tiyatro gösterisine Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faideci, Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Üçel Makine Sahibi Kadın Girişimci Hatice Kökcü,İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Mesleki Eğitimi Tanıtım ve Mesleki Eğitime Yönlendirme Kurulundan Odunpazarı İlçe Şube Müdürü Ömer Kızılkılıç, Tepebaşı İlçe Şube Müdürü Abdurrahman Bucak ve Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bülent Seğmen ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Meslek liseleri çok değerli insanların yetişmesine imkân sağlamıştır

Meslek liseleri ve mesleki eğitiminin öneminin anlatıldığı oyun öncesi konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, "Meslek liseleri Eskişehir ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan hepsi birbirinden değerli insanların yetişmesine imkân sağlamış çok önemli okullardır. Meslek liselerinde okuyup yetişenler içinde bugün çok sayıda sanayici ve girişimci olduğunu görüyoruz. Bugün Eskişehir sanayisi içinde çok değerli iş adamlarımızın bir kısmının meslek lisesi mezunlarıdır.  Yıllardır iş yaşamının içinde olan bir kişi olarak şunu söylemem gerekir ki, meslek liselerinden eğitim alarak yetişmiş birçok kişi, iş yaşamının bir noktasında artık kendi işini yapmaya karar vermiş ve girişimci olup, bugün adlarından gururla bahsettiğimiz çok önemli sanayi kuruluşlarının sahipleri haline gelmişlerdir” ifadelerinde bulundu.

Sanayimiz ve iş dünyamız siz değerli gençleri bekliyor

Konuşmasında öğrencilere seslenen Başkan Küpeli, sanayide nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu aktararak, “Son verilere göre bugün ülkemizde 625 binin üzerindeyeni işgücüne ihtiyaç var ve bu sayının sadece 253 bini imalat sanayiindeki yeni işgücü talebinden oluşuyor. Sanayimizin sizin gibi yetişmiş ve nitelikli gençlere çok büyük ihtiyacı var. Sanayimiz ve iş dünyamız sizleri bekliyor” dedi.

Konuşmaların ardından tiyatro oyununa geçildi. Öğrencilerin ortaya koyduğu performans izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM