Köksal, “Ülkemizde zor günlerden geçiyoruz. Covidin açtığı hasarları kapatalım derken ekonomik buhran ve bunalım herkesin sırtına bir kambur oluşturmuşken yüksek enflasyon ile mücadele edilirken birde Afet faciası ile karşı karşıya kaldık.

Memurlar artık nefes alamıyor.

Kira büyük tehdit unsuru haline geldi. Askeri ücretli artışı konusu bile en düşük alan memurların isyan bayrağını açmasına sebep oldu.

 Büyükşehirler de çalışan memurlara maaş farkı verilmeli. Milyonlarca memur büyükşehirde yaşamak da güçlük çekiyor, kira, ulaşım, hayat pahalılığı en başı çekiyor.

Aylık artış sistemine geçilmelidir verilen zamlarım alım gücü karşısında bir ay içinde eridiği artık zamlarım aylık uygulanması gerektiği aşikârdır.

3 aylık enflasyon farkı verilecek zam oranını geçti

Zam döneminde en az %20 artış olmalı demiştik ama o dönemler direniş gösterenler şimdi sesi çıkmıyor.

Memur yarının hesabını yapamıyor

Geçim derdi, çocukların gelecek korkusu, yeni atanan memurların Büyükşehir'e atama istememesi, kiraların askeri ücretin üstünde olması,

Kamu işçilerininin memurlardan fazla maaş alıyor olması birçok sorunu beraber getiriyor.

Memurların haklı çığlıkları görmezden gelinemez acil bir şekilde aylık enflasyon farkı uygulaması ile memurlar nefes alması için farklı çalışmalar yapılması gerekmektedir. Seyyanen zam yapılabilir, % lik vergi dilimi sabitlenebilir.

Memurun Gücü Devletin Gücü ve İtibarıdır”

Editör: Mustafa YILDIRIM