baro
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Adliye önünde gerçekleşen törende Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, meslektaşlarının sorunlarını paylaştı.
Hukuksuzlukların giderek arttığı, hukukun istisna olduğu bir dönemden geçildiğini ifade eden Elagöz, “Adaletsizliği toplumun her katmanında sonuna kadar hissediyoruz. Oysaki adalet toplumun oksijenidir; adalet olmazsa toplum nefes alamaz, gelişemez. Devleti yönetenlerin, yasa yapanların, yasaları uygulayanların, yargı mensuplarının adil olmaları gerekir. Toplumsal barış için adalet şarttır. Adaletsizlikler insanların devlete olan güvenlerini sarsar ve devlete karşı bir yabancılaşmaya neden olur. Toplumsal düzeninin işleyişinde en temel unsur, bağımsız ve tarafsız bir adalet sistemidir. Hangi gerekçe ile olursa olsun, hukuk adaletsizliği korumamalıdır.” ifadelerini kullandı. 
SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR
Sistemsel sorunlar nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sorunlar ve daha onca sorunun mesleğin önündeki en büyük engel olarak durduğunu ifade eden Elagöz, şunları söyledi: “Bu sorunlar, avukatlık mesleğinin olması gerektiği şekilde icrasına engel olmaktadır. Avukata çıkartılan engel özünde yurttaşın hak arama özgürlüğüne çıkartılan engeldir. Bu sorunlar maalesef her yıl 5 Nisan Avukatlar Günü’nde bizlerce dile getirilmesine rağmen sorunlar çözülmediği gibi her geçen gün artarak da devam etmektedir.   Mevcut yapı ve anlayışla bu sorunların çözülmesini beklemek de beyhude bir çabadan öte bir şey değildir.” 
“AVUKATLARIN EFENDİSİ YOKTUR”
Tüm engellere rağmen, hukuktan ayrılmadan, ideolojilerden bağımsız, yılmadan ve usanmadan sadece adalet ve hukuk devleti için mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Elagöz, Molierac’ın sözüne atıfta bulunarak; “Biz Avukatlar görevimizi yaparken ne müvekkile ne hakime ne iktidara tabiyiz. Üstünlük iddiamız yok. Fakat hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı!” sözlerini kullandı. Bu düsturla yola devam edeceklerini belirten Elagöz, “Hukuk devletinin gerçek anlamda inşa edildiği bir Türkiye için mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.” diye konuştu. 
5 Nisan Avukatlar Günü’nün gerçekten büyük bir coşku ile kutlanacağı günleri hep birlikte görme dileği ile sözlerine son veren Baro Başkanı Elagöz, “Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel tası ve en büyük güvencesi, savunma mesleğinin temsilcileri olan, ülkemizin dört bir yanında görev icra eden tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor katılımlarınızdan dolayı her birinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM