Porsuk Çayı’nda kürekler   19 Mayıs için çekildi Porsuk Çayı’nda kürekler  19 Mayıs için çekildi


 
Bu sene narenciyede bolluk yaşandığını dile getiren Çiçek özellikle; mandalina, limon ve portakalın Adana, Mersin, Hatay Samandağ tarafından çokça geldiğini ifade etti. İşçi yevmiyesinin fazlalaştığına dikkat çeken Çiçek, “Önceden bizim asgari ücretlerimiz çok düşüktü, işçi yevmiyesi fazlalaştı. Mazot olmuş 40 lira şu anda maliyet yüksek olunca nakliye, işçi masrafları fazla. Malı üretim yerinden ücretsiz alsa dahi 5 lira maliyeti var. Onun için düşük bir rakam beklemeyeceğiz.” dedi. 
Pazarda yarı fiyatına file doluyor
Pazarların marketlerden çok daha uygun olduğunu söyleyen Çiçek, “Biz marketler gibi 10 liraya alıp 25 liraya satan esnaf değiliz. Hem esnaf hem halk mutlu olsun istiyoruz çünkü halkımızın geçim sıkıntısı çok büyük. Biz az kazanıp çok şükreden küçük esnafız. Bizim pazarda marketlere göre yarı fiyatına file doluyor.” ifadelerini kullandı. 
Öğrenciler taneyle alıyor
Meyve sebzelerin ve yeşilliğin günlük taze olarak pazarlarda yerini aldığını dile getiren Çiçek, üniversitelerin açılmasıyla yeme içmenin fazlalaştığını ifade etti. Çiçek, “Eskiden 5 kilo mal alıyorlardı, alım gücü azaldı artık fazla tüketemiyoruz. Öğrenciler artık alım gücü olmadığından meyve sebzeyi taneyle alıyor.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM