Mezar bakım hizmeti nasıl yapılır,  püf noktaları nelerdir gibi merak edilen sorular bulunmaktadır. Geçmişten günümüze mezar bakım hizmetleri her daim ön planda olmuş ve sürekli olarak talep görmüş hizmetlerden birisi olarak bilinmektedir. Bu hizmetler özellikle vefat eden kişilerin aileleri tarafından oldukça fazla tercih edilen ve talep gösterilen hizmetler arasında bulunmaktadır. Dolayısıyla bu süreçte bakım işlemleri oldukça önemli bir etkene ev sahipliği yapmaktadır. Mezar bakımı hizmetleri profesyonel firmalar tarafından yapılan işlemler olarak bilinmektedir.

Mezar Bakımı Mermer İşlemleri

Ziyaret sırasında ölen sevdiklerimizi bulmayı kolaylaştırmak için mermer çalışması yapılır. Bu mermerleştirme işlemi dini ritüellere göre yapılmalıdır. Mezarın 4 köşesi mermerle çevrili olmalı, ancak üstü açık olmalıdır. Mermer ile mezar bakımı yapıldıktan sonra, ölünün adı, doğum tarihi ve ölüm tarihi mermerin üzerine yazılmalı ve bu sözler, yazının ciddi bir şekilde kaybolmaması için periyodik olarak siyah boya ile yeniden yazılmalıdır.

Ekran Alıntısı-373

Fidan ve Çiçek Ekimi Süreci

“Her merhumun mezarının yanına bir çam ağacı dikilse, merhumun tapu defteri sonsuza kadar kapanmaz’’.  Bu söz bir hadis olarak bilinmektedir. Bu nedenle, o ağaç dünyada kaldığı sürece, iyi bir sebep olmalı çünkü atmosfer, kuşlar ve karıncalar için yuva ve besindir. Bu nedenle mezar bakımı yapılırken mezarın yanına bir ağaç dikilmelidir. Daha sonra mermerle çevrili mezarların ortasına toprağa uzun ömürlü çiçekler dikilmelidir. Dikilecek olan bu çiçekler, peyzaj açısından güzel manzaralar oluşturacak ve mezarın yemyeşil görünmesini sağlayacaktır. Bu da mezarın ömrünün her döneminde güzel bir kokuya ve farklı bir renge sahip olmasını sağlar.

Çağın gelişmesiyle birlikte bazı cenaze törenlerinin aile büyüklerine karşı son görevi yerine getirdiği ortaya çıkmıştır. Bu cenaze hizmetleri sonucunda dikilen çam ağaçları sulanmakta ve yeşillendirilmektedir. Yine bu işlem zaman içerisinde mermerin tekrar beyazlatılması ve karartılması için burada çalışan personel tarafından sağlanmaktadır. Ayrıca dikilen çiçeklerin düzenli sulanmasından dolayı güzel bir görünüm oluşur. Mezar bakımı hizmeti veren şirketler görevleri kapsamında; mezarın toprağını temizlemek, mezarı sulamak, mermer yazısını düzeltmek gibi görevlere sahiptir.

Mezar Bakım Hizmetini Firmalar Nasıl Veriyor?

Günümüz dünyasında, artan iş yükleri ve artan sorumluluklar, mezarlıklarda yatan sevdiklerimize ziyaretleri ertelememize ve onları uzun süre ziyaret etmemize neden oluyor. Her zaman aklımızda bir yerde olsalar da, günlük koşuşturma nedeniyle onları ertelemek zorunda kalıyoruz. Bu durumdan dolayı ruhsal olarak ciddi şekilde etkilenir ve mutsuz oluruz. Profesyonel mezar bakımı hizmeti veren firmalar bu konuda bizlere yardımcı olmaktadır. Sevdiklerinizin mezarlarını titiz ve dikkatli bir şekilde düzenlerler.

Mezar bakımı hizmetleri ile sevdiklerinizin mezarı için en iyi bakımı alanında uzman kişilerden alabilirsiniz. Bu firmalar toprağınızın belirli periyotlarda yenilenmesini ve havalanmasını sağlar, en uygun çiçekleri yetiştirerek taze kalması için sular, düzenli sulama yapar, mermer ve çevresini yıkayıp temiz bir görüntü sağlarlar.

12 Ay Boyunca Yeşil Kalan Ağaçların Dikimi

Dayanıklılık ve her türlü toprağa uyum sağlama açısından en çok tercih edilen bitkiler sukulentlerdir. Bu bitki görsel olarak kaktüse benzese de yapı olarak kaktüslerle ortak özellikler taşır. 4 mevsim solmadan yaşayabilecek bir bitkidir. Sıcağa ve soğuğa çok dayanıklıdır. Bu bitki mezar bakım hizmetleri için idealdir. Çünkü susuz kalsa bile fazla su aramaz. Yeşil görünümünü her zaman korur. Bunun yanında;

●      Aloevera,

●      Paşa kılıcı,

●      Kaktüs,

●      Açelya,

●      Japon kamelyası,

●      Lavanta,

Yukarıdaki bitkilerde 12 ay yeşil kalmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM