Kulp Modelleri Modern, klasik, neoklasik, porselen ve çocuk odası kulpları olarak bölümlere ayrılmaktadır. Dolap kapaklarınızın açılmasını sağlayacak bu ürünlerin mobilyalarınızdaki şık görüntüsü ve uzun ömürlülüğü de en az işlevi kadar önemlidir.

Kulp Nedir?

Mobilya kulpları, mobilyaların rahat şekilde kullanılması, kapakların ve çekmecelerin kolay açılması için kullanılan ürünlerdir. Mobilya kulplarında sadece işe yararlık gözetilmemiştir. Birbirinden farklı tasarıma sahip arasından seçeceğiniz kulp modelleri ile dekorasyonunuzu kusursuzlaştırmanız mümkün.

Mobilya kulpları, mobilyaların tasarımlarına göre her çeşit mobilyada kullanılabilir. Elbise dolapları, ayakkabılıklar, gömme dolaplar gibi dolaplar için bu kulp seçenekleri tercih edilebilir. Kulplar çekmeceler, sürgülü kapaklar ya da farklı yönlere açılır kapaklar gibi kullanım alanlarına sahiptir.

Oturma odası takımı, yatak odası, genç odası ve çocuk odası takımları, mutfak dolapları ve kutular gibi her alanda ve mobilya seçeneğinde işlevsel olarak kullanılırlar.

Kulp Seçimlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mobilya kulpu söz konusu olduğunda fonksiyonellik, sağlamlık ve estetik gibi unsurları devreye alıp hem uzun yıllar kullanabileceğiniz hem de mobilyalarınızı tamamlayan, dekorasyonunuzda hoş bir detay olabilecek ürünleri tercih etmelisiniz. Yoğun olarak kullanılan kapak ya da çekmeceler için özellikle uzun süre dayanabilecek türde dayanıklı kulplar seçilmelidir.

Kulpları satın alırken montajı için gerekli olan vida ve benzeri malzemeleri de satın almayı unutmamalısınız. Mobilya kulpları ile benzer şekillerde bulunan askı seçenekleride, kulplar gibi hayatınızı kolaylaştırmak amacı ile üretilir.

Hem mobilyalarınız ile uyumlu hem de bütçenize dost mobilya kulpları şimdi Ahenkmobilya.com' da. Seçenekler arasında detaylı araştırma yaparak, kendiniz için en uygun ürüne ulaşabilir, kolayca sepetinize ekleyebilirsiniz.

Kulp Çeşitleri Nelerdir?

Pirinç Alaşım, Zamak Alaşım, Porselen, Polimer, Alüminyum Metal ve Plastik gibi farklı hammaddelerde kulp üretimi mevcuttur.

En çok kullanılan kulp çeşitleri Pirinç, Zamak, Porselen ve Alüminyum kulp çeşitleridir.

Mat Gold, Siyah, Antrasit, Antik Gümüş, Antik Bronz, Antik Bakır, Rose ve Beyaz renklerde modern kulp modelleri bulunmaktadır.

En Çok Tercih Edilen Kulp Modelleri Nelerdir?

Mutfak için kulp seçimi, çok zor bir karar olabilir. Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken bir kısım hususlar vardır. Bahse konu seçimin yapılmasında en önemli husus, kulpların kaliteli malzemeden üretilmiş olmasıdır.

Böylece malzemeleri uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanabilirsiniz. Mutfak dolabı kulplarını incelediğinizde birçok farklı malzemeden üretilmiş kulpların varlığı dikkat çeker. Krom kulplardan, porselen ya da alüminyum kulplara kadar birçok kulp çeşidi vardır.

Mutfak kulplarının seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da malzemenin kolay temizlenebilir cinsten olmasıdır. Mutfakta en çok temas edilen noktaların dolap kulpları olduğu düşünülürse, temizliğinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılabilir. Kimi dolap kulplarında parmak izleri bile çok kolay bir şekilde belli olurken, kimi kulplar kir ya da dokunuşları büyük ölçüde belli etmez.  

Kulp Ölçüleri Nelerdir?

Dolap Kulplarında standart olarak 32mm, 64mm, 96mm, 128mm, 160mm, 192mm, 224mm, 256mm, 288mm, 320mm ölçüleri kullanılmaktadır.

Dolap Kulpları Nasıl Temizlenmelidir?

Dolap kulpları veya kapı kolları bu ürünlerin temizliğinde kesinlikle yapılmaması gereken şey kimyasal malzeme (çamaşır suyu, deterjan, yağ çöz vb.) ile ürünlerin temizliğidir. Kimyasal malzemeler dolap kulbu ve kapı kolu gibi ürünlerde aldığınız ürünün kalitesine bakmaksızın zamanla renkte solma ve kaplamada atma gibi sorunlar karşınıza çıkarabilir.

Deterjanlı ve köpükle ellerle kulplara dokundunuz ilk aşamada bir problem yaratmaz fakat sağlıklı olan kulplardaki ıslaklığı alıp kullanıma devam etmenizdir.

Peki ne yapılmalı?

Sıcak nemli bez yardımı ile kulpları silip kurulamanız kulplarınızın ömrünü oldukça yükseltecektir.

Kulp Fiyatları

Kulp fiyatları ürünün hammaddesine kullanılan hammaddenin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Bu bağlamda 5 TL ile 500 TL aralığında ürünlerle karşılaşabilirsiniz. En çok tercih edilen fiyat aralığı 40 TL-70 TL fiyat aralığındaki modellerdir.

Sık Sorulan Sorular

Kulp Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kulp ölçüsü alınırken dikkat edilmesi gereken şey kulplarınızın montaj yerleridir. Kulpu söktükten sonra gördüğünüz iki deliğin arasını ölçüp kolayca kulp boyutunuzu öğrenip doğru kulpu alabilirsiniz. 96mm, 128mm, 160mm olarak kulp ölçüleri 32mm ölçü artar veya azalır. 96mm = 9.6cm, 128mm = 12.8cm olarak mm-cm çevirisi yapabilirsiniz.

Sonuç

Kulplarla ilgili birçok bilgi sahibi olduk şimdi bütçemize uygun en iyi tercihi yapabiliriz. Ahenkmobilya.com ‘da binlerce çeşit içerisinden en uygun modeli seçip satın alabiliriz.

Editör: Mustafa YILDIRIM