Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, Yunus Emre Kız Yurdu’nu ziyaret ederek hem fiziksel koşulları inceledi hem de öğrencilerin barınma koşulları hakkında bilgi aldı.


Kalın: “Gençlerimizin huzuru önceliğimiz”

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, kentteki yurtları yerinde incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda Yunus Emre Kız Yurdu’na bir ziyaret gerçekleştiren Kalın, yurt binasında ve sosyal alanlarda detaylı incelemelerde bulundu.

Yurt yönetimi ve personeliyle de görüşen Kalın, yurdun genel durumu, kapasitesi, güvenlik ve hijyen koşulları hakkında bilgi aldı. Ayrıca, öğrencilerin konforunu artırmaya yönelik planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı.


“Barınmanın ötesinde bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kalın, gençlerin sadece barınma ihtiyacının değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının da karşılandığı bir ortam oluşturmanın önemine değindi.

Kalın, “Hedefimiz net: Gençlerimizin sadece barınmakla kalmadığı, aynı zamanda huzurla ders çalışabildiği, kendini güvende ve iyi hissettiği bir ortam sunmak. Onların gelişimini destekleyen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle donatılmış yaşam alanları oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

MESEM sanayide çırak bulmayı kolaylaştırdı
MESEM sanayide çırak bulmayı kolaylaştırdı
İçeriği Görüntüle

Öğrenci talepleri de dinlendi

Ziyaret sırasında bazı öğrencilerle de bir araya gelen Kalın, taleplerini ve önerilerini dinledi. Öğrenciler, yurt içindeki imkanlardan genel olarak memnun olduklarını ifade ederken, bazı küçük iyileştirme önerilerini de paylaştı.

Kalın, bu görüşlerin değerlendirileceğini belirterek, “Öğrencilerimizin sesine kulak vermek, bizim için en değerli rehberdir. Onların geri bildirimiyle hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: İHA