Başlık:
Muhasebe Haftası’nda Meslektaşlarımızın Önemi Vurgulandı, Çözüm Bekleyen Sorunlar Gündemde
Spot:
1-7 Mart Muhasebe Haftası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğinin 36. yıl dönümünü kutlamak ve meslektaşların yaşadığı sorunları dile getirmek amacıyla etkinliklerle kutlanıyor.
Haber Metni:
Muhasebe Haftası’nda 36. yıl coşkusu
1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası, 3568 sayılı yasamızın TBMM’ye sevk edildiği 1 Mart tarihiyle birlikte daha da anlam kazandı. Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası (ESMMMO) Başkanı Ersin Karakoç, bu önemli haftada yaptığı açıklama ile mesleğin ülke ekonomisindeki önemini bir kez daha vurguladı.
Karakoç, "Mesleğimizin 36. yılını kutlamak, büyük bir onur ve kıvanç kaynağıdır. Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan meslek mensuplarımız, hem ülkemiz hem de işletmeler için vazgeçilmez bir konumda" dedi.
Meslektaşlarımızın katkıları büyük
3568 sayılı meslek yasasının kabulünden sonra, serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği, kurumsallaşarak ülkenin ekonomik hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı gibi kamu kurumlarına beyan ve bildirimlerin hazırlanması meslek mensupları tarafından yapılırken, TÜİK, BDDK ve KOSGEB gibi kurumlar da bu hizmetlerden faydalanmaktadır.
Karakoç, "Meslektaşlarımız işletmelerin güçlü danışmanı olarak iktisadi hayata yön veriyor ve sürekli gelişen dijital dünyada etkin bir şekilde yer alıyor," şeklinde konuştu.
Meslekle ilgili çözülmesi gereken sorunlar
Meslek yasasında 36 yıl geride kalmasına rağmen, muhasebeci ve mali müşavirlerin karşılaştığı bazı sorunlar hala çözüm bekliyor. Karakoç, bu sorunları sıralayarak, "Yaşanabilir bir mali tatil için yasal düzenlemeler yapılmalı, KDV oranları indirilmeli, tahsilat sorunu çözüme kavuşturulmalıdır" dedi. Ayrıca, SMMM stajyerlerinin teşvik kapsamına alınması, haksız rekabetle mücadele ve mevzuat değişikliklerinin torba yasalarla yapılmaması gibi talepler de gündemdeki önemli maddeler arasında yer aldı.
Karakoç, "Meslektaşlarımıza arabuluculuk yetkisi verilmesi ve uzun yıllar hizmet veren meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmesi gibi adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz," ifadelerini kullandı.
Muhasebe Haftası’nın mesajı
Ersin Karakoç, son olarak tüm meslektaşlarının Muhasebe Haftası’nı kutlayarak, "Mesleki sorunlarımızın çözüldüğü, mali müşavirlerin değerinin ve öneminin hak ettiği şekilde anlaşıldığı mutlu yarınlar diliyoruz." diyerek mesajını sonlandırdı.