Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) tarafından üyelerine yönelik düzenlenen seminerde Sosyal Güvenlik Kurum (SGK) teşvik programının tanıtımı ve uygulamaları konularında bilgi verildi.

Odaya ait çok amaçlı salonunda yönetim kurulu başkanı Neşet Ertoy’un açılış konuşması ile başlayan seminere katılım beklenenin üzerinde oldu. Sektörel gelişmelerde her ay belirlenen günlerde üyeleri bilgilendirdiklerini belirten Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertoy “İşverenlere,1 Mart 2011 tarihinden itibaren sağlanan prim teşviki ve desteklerden yaralanmayanlar için 1 Haziran 2018 tarihine kadar kuruma müracaat edebilmesi şartıyla, bir defaya mahsus tüm zamanlardan geriye doğru yararlanma imkanı getirildi. Bu kanundan sonra, bazı teşvik programcıları çıktı ve meslek mensuplarımız ile hiç görüşmeden müşterilerimizi dolaşarak geriye doğru yararlanılmamış teşviklerden yararlandırılmak istediklerini talep ettiler. Tabi bu durum işverenin gözünde bir şüphe uyandırdı bizlerinde itibar kaybetmesine neden oldu” dedi.

Yaşanan oluşuz durumları ortadan kaldırmak ve üyelerin işini kolaylaştırmak amacıyla bu tür bir eğitim faaliyetini düzenlediklerine de dikkat çeken başkan Ertoy “Hazırlanan program bir ay boyunca ücretsiz kullanılabilecek. Bir ayın sonunda isteyen üyemiz devam edebilecek. İsteyende sistemden çıkabilecek. Amacımız kesinlikle hepimizin ihtiyacı olan programı uygun şartlarda sizlerin hizmetine sunmaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim