Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2018 yılında özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yönelik materyal üretim çalışmalarına başlandı. Bu materyaller ülkemizdeki özel eğitime muhtaç öğrencilere hizmet veren özel eğitim okul ve kurumlarına dağıtılmaya başlandı.

2023 Vizyonu kapsamında Eskişehir ili Özel Eğitim ve Rehberlik Çalışmalarını yerinde görmek, özel eğitim okulları yöneticileriyle toplantı yapmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili beraberinde İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ramazan Barın ile birlikte ziyaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretin ardından, Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve beraberindeki Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz ile İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ı makamında kabul etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Genel Müdür Bilgili´yi Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Son yıllarda devletimizin eğitim alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Vali Çakacak, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, eğitim kurumlarındaki koordineli çalışmanın önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan’ın  himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2018 yılında özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik materyal üretim çalışmaları başlatıldığını hatırlatan Genel Müdür Bilgili, “Bu materyaller, ülkemizde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okullarımız bünyesinde açılan; hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklarımız için üretilmiştir” dedi.

“2023 Eğitim Vizyonu’’ doğrultusunda gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgi veren Genel Müdür Bilgili, bu doğrultuda özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik üretilen materyallerden Eskişehir’deki okullara da dağıtım yapmak için ilimize geldiğini söyledi.

Valilik ziyaretinin ardından, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Suzan Gürcanlı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Ahmet Yesevi Özel Eğitim Anaokulu, Yardım Sevenler Derneği Özel Eğitim Uygulama Okulu, Emine-Emir Şahbaz Bilim Sanat Merkezi ve Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu’nda okulunda düzenlenen törende ise Müdürlüğümüze bağlı eğitim kurumlarındaki özel gereksinimli öğrencilerimizin hayata bağlanmasına ve akademik başarılarının arttırılmasına yönelik yapmış olduğu özverili çalışmalar dolayı öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi.

Editör: TE Bilişim