Dünyanın en büyük e-ticaret platformu olan Amazon; sınırların ötesinde ticaret yapmak isteyenler için temel adrestir. E-ticarette adını duyurmayı hedefleyenler için Amazon’da satış yapmak son derece önemlidir. Fakat kimi zaman bu hedefler sekteye uğrayabilir, satıcıların hesapları askıya alınma yani Amazon suspend tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Peki, Amazon suspend sorunu nedir ve nasıl çözülür? Türkiye’de en çok Suspend sorununu çözen MZN Danışmanlık Suspend Ekibi ve ekip lideri Oğuzhan Karabaş Amazon suspend noktasındaki bilgilerini aktardı.

Amazon Suspend Nedir? Neden Olur?

Amazon suspend sorunu, hesap açılış sürecinden, müşteri memnuniyet derecesine kadar birçok nedenle ortaya çıkabilir. Bu nedenlerin ortak noktası ise Amazon’un politikalarına uygun hareket etmemektir. Suspend olmak istemeyen satıcıların izlemesi gereken politika, doğru iş modelini uygulamaktır. Suspend sorunları yaşamamak için adil bir rekabet ortamı sağlamayı hedefleyen Amazon’un ilkelerine uygun adımlar atmak da son derece önemlidir.

Hesabınız Neden Suspend Olur?

Amazon’da hesap açmadan önce doğru bir şekilde yönlendirmeniz gerekir. Bu nedenle satıcıların profesyonel bir destekle Amazon sürecine başlamaları önerilir. Hesap açarken dikkat etmeniz gereken temel faktörler bilgilerinizin doğruluğu ve gönderdiğiniz evrakların okunur olmasıdır. Evraklarınızın hatalı taranması, okunurluk düzeyinin düşük olması ve verdiğiniz bilgilerin hatalı olması direkt olarak Amazon hesap açma suspendi olmanıza yol açar. Amazon resmi iş ortağı Mert Yiğit Yıldız’ın kurduğu MZN Danışmanlık suspend ekip lideri Oğuzhan Karabaş suspend nedenleri için şu açıklamalarda bulundu:

Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri Kadınlar İçin Yaz Aylarında Giyim Önerileri

“Diyelim ki hesabınızı açarken tüm adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladınız. Bundan sonraki süreçte dikkat etmeniz gereken püf noktalar Amazon’un satış politikaları olacaktır. Markalı bir ürünü yetkisiz bir şekilde satışa çıkarmamalısınız. Aksi taktide ticari marka ihlali yapmış olursunuz ve fikri mülkiyet sorunu karşı karşıya kalırsınız. Satış politikalarında doğru adımlar atarken müşteri memnuniyetini de ihmal etmemelisiniz. Geç ve hatalı gönderilen her ürün size olumsuz yorum olarak geri dönecek ve Amazon suspend olmanıza neden olacaktır.Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise adil rekabet ortamına uyum sağlamaktır. Satış yapmak için geliştirdiğiniz taktikler Amazon’un kurallarını ihlal etmemeli fiyat politikalarına uygun olmalıdır.”

Amazon Suspend Kaldırma Uzmanı: MZN Danışmanlık’la Suspend Tarihe Karışıyor!

Suspend sorunları sınırlarınızı zorlayabilir, gözünüzü korkutabilir. Fakat endişe etmeyin! MZN Danışmanlık profesyonel suspend ekibi sayesinde çözüm bir telefon uzağınızda!

Amazon’daki kapatılan hesaplarınız için resmi e-ticaret uzmanı olarak Amazon’la iletişime geçen Rabia Nur Akdaş, Oğuzhan Karabaş, ŞaraÖzanli, Büşra Atış ve Yunus Emre Akyol Türkiye’nin en çok Amazon suspend kaldıran ekibi olarak tarihe geçti!

Suspend sorununu en kolay şekilde çözmek için MZN Danışmanlık suspend ekibiyle iletişime geçebilir, Amazon’un resmi iş ortağı olan MZN Danışmanlık’la hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM