AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı’nda halkın spor, yoga ve piknik yapmada yasakla karşılaştığı yönündeki sosyal medyada ve basında yer alan haberlere açıklık getirmek için, Dede Korkut Parkı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dede Korkut Parkı’nın halkın her türlü kullanımına açık olduğunu ve halkın burada rahatlıkla spor aktivitelerini de yapabildiğini belirten Avcı, “Bu parkın çevresinde duvarlar yok. Fiziki mekan sınırlaması ve etkinlikler açısından da herhangi bir sınırlama yok. Yoga yasaklandı, yürüyüş yapılmıyor gibi şeyler doğru değildir, isteyen istediği saatte spor, yoga yapabilir, yürüyebilir, piknik yapabilir. Her türlü etkinlik burada serbesttir. Ama bir organizasyon düzenlemek istiyorsanız, örneğin; bir kamu kurumu olarak 50 kişilik bir piknik organizasyonu yapacağım derseniz o zaman valiliğe bildirmeniz gerekmektedir” dedi.

BELEDİYE PARKI HALKA AÇSIN

Büyükşehir Belediyesi’nin Dede Korkut Parkı’nın yakınında bulunan, etrafı demir çitlerle çevrilen ve halkın giriş yapamadığı parkla ilgili de konuşan Avcı, bu parkın halkın kullanımına açılması için Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. Parkın bomboş olduğunu ve bariyerlerle çevrili olduğu için halkın kullanamadığını kaydeden Avcı, “ Dede Korkut Parkı’nın bitişiğinde olan Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parkın bariyerleri kaldırılsın ki halk rahatlıklar kullanabilsin.

  Bu parka gelen vatandaşlarımız buradan oraya da rahatça geçiş yapabilir. Diğer parklarda sportif faaliyetlerin yasakları kaldırılacakmış, burası da kullanıma açılsın, halk bu parktan yararlansın. Özellikle de yoga yapmak isteyen vatandaşlarımız için bir uygun mekan oluşturulursa biz de destek oluruz. Halkımız daha rahat şekilde sporunu yapabilir” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM