Çok Kıymetli Uzlaştırmacı  Arkadaşlarım;
3 MART günü Derneğimizce gerçekleştirilen 1. Uzlaştırmacılar Kahvaltı Proğramımızda gerek bizzat gelerek katılan gerek katılmak için yola çıkıp bir takım aksaklıklardan dolayı gelemeyen gerek katılmayı çok çok arzu edipte yine mucbir sebeplerden katılamayan ama desteklerini esirgemeyen siz Değerli Uzlaştırmacı Arkadaşlarım,  
NEDEN DERNEKLEŞME ! NEDEN BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMA!
Çünkü ; Yapısal yeteneksizlik alt yapıdan gelen zorlamalarla giderilir. Toplumsal koşulların niteliği yeni üst yapı denetim ve yönetim görevleriyle toplumu etkileyecek ve yeni alt yapı gelişmeleri dolayısıyla yeni sorunların oluşmasına araç olacaktır. Bu toplumsalla siyasal arasındaki etki-tepki, başka bir deyimle girdi-çıktı oluşumu o toplumun siyasal davranışını etkileyecek ana koşulları da yaratacaktır. 
-İşte, demekleşme sürecini böyle bir toplumsal zorunluluk olarak niteler ve modemleşmiş, gelişmiş ve parçalanmış bir toplumun Ürünü olarak kabul edersek, dernekleşme toplumsal sistemin bünyesinden doğan bir tepki olarak belirir. Burada; tepki, toplumdaki gelişmelere yabancı ve erişilmez kalan sosyal, siyasal ve ekonomik yapıya , Ulaşma aracıdır. Toplumdaki gelişmeleri yukarıya o üst yapıya taşımak gerekmektedir ve dernekler bu gereğin sonucu olarak doğarlar. Soruna böyle bir yaklaşımla eğildiğimizde toplumdaki dernekleşme oluşumunun Belli meslek gruplarının sorunlarını ihtiyaçlarını bir üst yapıya taşıyacak kurum olarak görülmeli ve desteklenmelidir.
Bu manada da Tüm Grubumuzun Değerli Uzlaştırmacı Arkadaşlarımdan İstirhamım DERNEĞİMİZE sahip çıkarak her Platformda desteklemeli ve Derneğimizin Tüm organlarında aktif rol üstlenilmesidir.
ES-UZ-DER Yönetim Kurulundaki  siz Değerli Uzlaştırmacı Arkadaşlarım;  BU ÇALIŞMALARI YAPARKEN HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN AJANDALARIN DA HERHANGİ BİR KARİYER, MENFAAT GİBİ BEKLENTİLERİ OLMADAN BU İŞİ İBADETİMİZ GİBİ YAPTIĞIMIZI BİR KEZ DAHA VURGULAMAK İSTERİM. 
3 MART günü Derneğimizce gerçekleştirilen 1. Uzlaştırmacılar Kahvaltı Proğramımızda gerek aktif gerekse desteksel olarak özveri ile gayret gösteren tüm Arkadaşlarıma gönülden Teşekkür ederek en derin Saygılarımı iletirim.
Bu tip Organisazyonların ne denli meşakatlı olduğunu, bazen insanların nazlarına, huysuzluklarına, esprilerine ve daha nice değişik davranış ve alınganlıklarına şahit olmaktayız. Yaptığımız bu organisazyonda Tüm yönetim olarak gayretlerimiz ortada ancak Seven ÖZKILIÇ, HÜSEYİN TURHAN, TANER AYTAN arkadaşlarımıza organisazyonun başlangıcından sonuna kadar yaptıkları destek ve uygulamalrından dolayı ayrı bir parantez açmamız gerekir. Yine Gül YOLDAŞ, Ayşe KARATAŞ, kardeşlerimiz kahvaltı boyunca özveri göstererek üye kayıt yapmak için var güçleriyle çalıştılar. Oktay USALAN Arkadaşımız bizleri yalnız bırakmamak adına gece boyu Burhaniye’den yolculuk yaparak proğramımıza yetişti. Ahmet SÜZER  Arkadaşımız her daim yanımızda oldu, Mehmet Halil ATEŞ ve Süleyman KARAKAŞ arkadaşlarımız mesaileri el verdiği ölçüde hep destek oldular. 
Yine bizlere desteklerini esirgemeyen ve Kahvaltı Proğramımızda ders niteliğinde bilgiler sunan Doçent Kudret ARMAĞAN beye Defterdarımız Üstadımız Sayın Rahim TAŞ beye ve Eskişehir Uzlaştırma Büro Müdiresi Fatma DANİŞMENT hanımefendi ve onun nezdinde Büro da görevli Memur Arkadaşlarımıza Sizler adına Ayrıca çok çok teşekkür ederim.
Görüldü ki artık Derneğimiz bundan sonraki süreçte Siz Değerli Arkadaşlarımın verilen bu özverili emekleriyle Yine Grubumuzun Kiymetli Üyelerinin çok değerli destekleriyle, daha da büyüyüp güçlenerek ESKİŞEHİR’ deki STK daki var olan yerini sağlamlaştırarak adından söz ettirecektir. Hepinize Saygılar sunarak Yaşamınızda mutluluk, Neşe en önemlisi Sağlığın eksik olmaması dileğiyle. Muharrem AKAYDIN ES-UZ-DER BŞK.