Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhammed Ahmetcan Günay, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılması kararına yönelik basın açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanına seslenen Günay, “Esnafımız tedirgin. Kararların tekrardan gözden geçirilmesini talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Servisçi Esnafı Tedirgin”

Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kamu personel servislerinin sonlandırılacak olmasına yönelik konuşan Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Muhammed Ahmetcan Günay, “Günümüz şartlarında ayakta durmakta güçlük çeken servisçi esnafımız bu açıklama karşısında çok tedirgin olmuş ve büyük karamsarlığa kapılmıştır. Bu kararların tekrardan gözden geçirilmesini ve esnaflarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesini servisçi esnafımız adına talep ediyorum.” açıklamasında bulundu.

“Özel araçlar trafiği zora sokacak”

Konuyu Eskişehir özelinde yorumlayan Günay, “Memurlarımız 8-6 çalışıyor. Bugün Eskişehir’de SGK, DSİ, İŞKUR vb. birçok kurum var. Bu kurumdaki insanların servis araçları kullanmadığında özel araçlarıyla geldiğinde Eskişehir trafiğini de zora sokacak bir sorun oluşacak.” dedi.

Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı Başkan Albayrak, CHP’li belediyelerin SGK borçlarını açıkladı

“Faiz artışı yeniden değerlendirilmeli”

Faiz artırımı konusunu da değerlendiren Günay, “Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden kullanmış olduğumuz hazine destekli kredilerin, devam eden taksit ödemelerine Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz arttırılması yönünde bir karar alındı. Her daim Esnaf ve Sanatkarlarımızın yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın; Recep Tayyip Erdoğan'dan ve hükümet yetkililerimizden, servisçi esnafımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM