Akar, “ Günlük 8 saatten fazla çalışan devletin kadrolu bir öğretmeniyle aynı işi yapan özel okul öğretmenlerine reva görülen ücret asgari ücretin bir tık fazlası olmamalıdır. Her yıl kayıt dönemi özel okul kayıt ücretlerini misli misli artıranlar öğretmene emeğinin karşılığını vermeye gelince elini geri tutmamalıdır. Ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenin özeli, devleti, sözleşmelisi, ücretlisi vekili, asili olmaz. Öğretmen her yerde öğretmendir. Mali ve özlük hakları bakımından özel okul öğretmenleri ile kadrolu öğretmenlerin tüm hakları eşitlenmelidir. Öğretmenlerimizin emeğinin karşılığı fazlasıyla verilmelidir. Karşımıza çıkan böylesi durumlar öğretmenlerimize yönelik emek sömürüsüne dönüşmemelidir. Bu konuda Özel Çağdaş Koleji’nin  bağlı bulunduğu ve yöneticiliğini Yılmaz Büyükerşen’in

yaptığı Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı (ESBAV) gereken adımı atmalı ve öğretmenlerin emeğinin karşılığını vermelidir. Özellikle kendisi de bir eğitimci olan ve okulun bağlı olduğu vakfın başkanlığını yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e öğretmenlerin sesine kulak vermesi ve gereken adımı atması için çağrıda bulunuyorum”dedi.

ÖZEL ÇAĞDAŞ OKULLARI YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Köy enstitüleri çağımıza uyarlanmalı Köy enstitüleri çağımıza uyarlanmalı

Özel Çağdaş Okulları Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada iddialar kabul edilmezken şu açıklama yapıldı; “Gün içinde sosyal medyada, Özel Çağdaş Okullarında öğretmenlerin eylem yaptığı ve derslere girilmediğine dair haberler yayılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamakta olup Özel Çağdaş Okullarında eğitim-öğretim aksamadan devam etmektedir. 2024-2025 eğitim- öğretim dönemi erken kayıtlarına başladığımız bu günlerde, okulumuzun itibarını zedeleyici ve kasıtlı olarak üretilmiş bu tür söylemleri dikkate almamanızı rica ederiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM