Eskişehir'de 'Huzur Uygulaması' Eskişehir'de 'Huzur Uygulaması'

  
Şenay Bilik Yıldırım
Yemekhanede yemeklerden böceklerin çıktığı, sineklerin uçuştuğu, tuvaletlerin pislik içinde olduğu, odaların kirli görüntülerinin yer aldığı fotoğraflar yurttaki sorunları gözler önüne serdi. Öğrenciler, yaşadıkları sorunları önce yurdun whatsapp grubunda konuşmaya başladı, ancak yurtlar açıldığından beri sorunları bir türlü giderilmeyen öğrenciler, çözüm için bu defa yaşadıklarını görüntülemeye başladı.
YANINDA DERE VE AHIR VAR
3800 kişinin kaldığı 8 bloktan oluşan yurtta her odada 6 kişi kalıyor, yurt açıldığından bu yana sorunların devam ettiğini anlatan öğrenciler, yurdun yeni yapılmasına karşın geçtiğimiz yıllarda da hijyen ve yemek konusunda öğrencilerin benzer sorunlar yaşadığını anlattı. Yemeklerden böcek çıktığını, tuvaletler ve odaların çok kirli olduğunu yurdun temizlenmediğini dile getiren öğrenciler; sineklerin yurdun yanındaki dereden veya ahırlardan kaynaklandığını aktardı.
ÇÖZÜM İSTİYORLAR
 Çoğunlukla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencilerinin kaldığı yurtta öğrenciler kendi olanakları ile temizlik yapmaya çalışsa da yeterli olmamış. Yetkililere seslerini duyuramadıklarını ve sorunlarının defalarca şikayet etmelerine karşın çözülmediğini ifade eden öğrenciler, sağlıklı bir yurtta, temiz yemekler yemek istediklerini anlatarak, seslerinin duyulmasını istedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM