Millî Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı eğitim kurumlarına ilk defa yönetici görevlendirme, müdür ve müdür yardımcılığı sözlü mülakat sınavlarının sonuçları açıklanmasının ardından Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, iki üyesinin haksızlığa uğradığını ifade ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu’nun yanı sıra Eğitim Sen TİS Genel Merkez Hukuk Sekreteri Özlem Tolu da katıldı. Basın açıklamasını okuyan Tolu, üyelerinin hakkını arayacaklarını söyledi.

MÜLAKATTA EN DÜŞÜK PUAN EĞİTİM SEN ÜYESİNE VERİLDİ

Uğur Tepe, “Seyitgazi-Kırkan yolu için hızlı çözüm bekliyoruz” Uğur Tepe, “Seyitgazi-Kırkan yolu için hızlı çözüm bekliyoruz”

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Eğitim Sen üyesi iki öğretmenin idareci atamasında en yüksek sınav puanlarını almalarına rağmen, mülakatta 60 puanın altında bırakılarak tercih yapmaları ellerinden alındığını belirten Eğitim Sen TİS Genel Merkez Hukuk Sekreteri Özlem Tolu “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve mülakat ekibi sizlere hukukun temel ve evrensel bir ilkesini tekrar hatırlatmak istiyoruz.” dedi. Bu tür haksızlıkların daha önce de uygulandığını ifade eden Tolu, şunları söyledi: “Sizin bu orta oyununuzu geçen yıllarda Gönen hocamıza uyguladığınız kararda görmüştük. Gönen hoca idareci yazılı sınavından 75.6 puan almasına rağmen hangi nedenlerle üyemize 55 puan verdiniz? Gönen hocamıza uyguladığınız bu ayrımcı ve ötekileştirici tutumunuzu hukuk önünde bir kez daha mahkum edeceğiz. Diğer bir hak gaspını halen bir okulumuzda müdür yardımcısı olarak çalışan Mahmut hocamız yaşamıştır. İdareci müdür atamalarında yazılı sınavda 75.6 puan alan üyemize mülakatta 58 puan verilerek elinden hakkını alan il milli eğitim mülakat komisyonu ve il milli eğitim müdürü vicdanen rahat mısınız? 44 aday içersinde bir tek bizim üyelerimize düşük puan vermeniz adil değildir.”

ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE SESLENDİ

Eğitim alanında aldığı her karar ile tartışma yaratan Milli Eğitim Bakanlığı’nın aslında mülakat sistemi ile gerçek yüzünü ortaya koyduğunu dile getiren Tolu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de en yoğun siyasal kadrolaşmanın yaşandığı bakanlık olan Millî Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) mülakat ile eğitim yöneticileri belirlenirken, liyakat ve yeterlilikten çok ‘sadakat’, ‘yandaşlık’, ‘sendikal ve siyasal kayırmacılık’ ilişkilerinin öne çıkması düşündürücüdür. İçerik ve uygulanma şekli bakımından yargısal denetimi olanaksız kılan mülakat uygulaması torpile, siyasal kayırmacılığa en elverişli sınav biçimi olduğu için iktidar ve MEB tarafından benimsenmekte, her yıl sonuçlar açıklandığında benzer itirazlar gündeme gelmektedir. Eskişehir’de bu kararlara imza atanlara sesleniyoruz: Hukuk herkese eşit uygulanmalıdır.”