Eskişehir’de bazı okul müdürlerinin velilere; AK Parti Büyükşehir Adayı Nebi Hatipoğlu’nu kayıracak yönde mesajlar atarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerini hiçe saydığını ifade eden Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Okullarda siyasi propaganda yapmak suçtur.” dedi.

Okul müdürünün attığı mesajı paylaşan Durdu “Arkadaşlar şöyle bir durum var . Nebi Hatipoğlu beni bilir sever, danışmaları da arkadaşımız. Bayan velilerimize ücretsiz Seyitgazi Frigya gezisi yapmak isterler. Katılmak isteyen olursa sayı bildirmemizi ve ona göre planlama yapacaklarını söylediler. İlk teklifi de bizim velilerimize yapmak için aradılar. Bu hafta yeterli sayı olursa, haftaya hemen gidersiniz, çok beklemez yani. Bir de Çanakkale gezisi olabilir, buradan sayı çıkarsa ona da ilk bizim velileri koyabilirler. Yeterli sayı olursa bir otobüs 2 otobüs 45 kişi bir otobüs. Sabah 9 gibi buradan yola çıkılır, akşam iftardan önce buraya gelinir, 5-6 gibi. Sayı olursa haftaya hemen bizim velileri göndeririz. Sonra Çanakkale de olma ihtimali yüksek bir otobüs, o zaten.’ Bu  ifadeleri okulun velilerine göndermek, siyasal bir çalışmadır.” dedi.

Sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmak istiyoruz Sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınmak istiyoruz

İKTİDAR ADAYLARININ PROPAGANDASI YAPILMAKTADIR

Türkiye’deki bütün kamu kurumlarında oluğu gibi, eğitim kurumlarında da herhangi bir siyasal partinin lehine ya da aleyhine propaganda yapmanın yasak olduğunu belirten Eğitim Sen Başkanı Durdu, “Bu açık yasağa rağmen sendikal-siyasal referanslar üzerinden yönetici olan ve iktidarı açıktan destekleyen tutumlar gösteren bazı idareciler, okullarda iktidar partisi adaylarının propagandası yapılmasına izin vererek Türk Ceza Kanunu ve 657 sayılı Kanunu kapsamında suç işlemektedir.” diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Okullarda siyasi propaganda yapılmasına izin veren ya da göz yuman bütün eğitim yöneticileri hakkında soruşturma açılması gerektiğini ifade eden Durdu, “Suçu sabit görülenler derhal görevden alınmalıdır. Sendikamız Eğitim Sen, eğitim kurumlarında yapılan seçim çalışmaları ve siyasi propaganda ile ilgili şikâyetler üzerine hukuki girişimde bulunacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: şenay Yıldırım