Tambova, “Eskişehir kamuoyuna yansıyan; olağandışı ve endişe verici gelişmelere, her gün bir yenisi eklenmekte ve şehrimiz adına duyduğumuz kaygılar da giderek artmaktadır. Bu bağlamada, Eskişehir eğitim camiasını yakından ilgilendiren olumsuz gelişmeler de dikkatlerimizden kaçmamıştır.

İnsanlığın ve toplumların gelişmesindeki en önemli faktör eğitimdir. Ve bu sebeple, eğitim kurumları ve personelinin, diğer tüm mesleklere nazaran; görece, çok daha fazla ehemmiyeti vardır. Çocuklarımızı ve dolayısıyla da geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitim kadroları; liyakatli ve meslek ahlakını en üst seviyede tutan kişilerden oluşmalı ve birinci önceliği; her zaman, eğiteceği yeni nesiller olmalıdır.

Lakin! Şehrimizde, her meselede olduğu gibi, eğitim sistemimizde de bizleri karamsarlığa düşüren olaylar meydana gelmektedir. Yakın zamanda kamuoyuna yansıyan ve eğitimle bir arada konuşulamayacak kadar yüz kızartıcı olan bazı olaylar gündeme taşınmış ve sonrasında gerçekleştirilen görev değişikliği ile bir nebze düzelme olacağı kanaati hâsıl olmuştu.  Ancak, göreve gelişinin iki ayını bile doldurmayan milli eğitim müdürünün, tekrardan değiştirilmesi ve yerine; kamuoyu nezdinde şaibeli olan bir kişinin atanması, son derece düşündürücüdür. Şehrimizde yaşanan tüm bu talihsizliklere bakınca, adeta Eskişehir cezalandırılıyor düşüncesine kapılmamakta elde değildir.

Bu kentin; en önemli önceliklerden birisi olan, eğitim konusunda bile tutarsızlıklara ve belirsizliğe maruz bırakılması kabul edilebilir bir şey değildir. Her meselemiz, çözümsüzlüğe terk edilmiş ve bu konularda inisiyatif alması gerekenlerin umursamazlığı da kendileriyle özdeş hale gelmiştir. Milleti temsilen seçilenlerden; mevzu, gövde gösterisi ya da protokolde yer kapma yarışı olduğunda gösterdikleri performansı, bu kentin sorunlarına da göstermelerini, hala ve de ısrarla bekliyoruz. Kaygımız odur ki! Vaziyet böyleyken;  bu şehrin, daha görecek çok ızdırabı var”

Editör: Mustafa YILDIRIM