Eskişehir’den 15 öğrenci staj için yurt dışına gitti Eskişehir’den 15 öğrenci staj için yurt dışına gitti

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin yıl içinde aldıkları dil eğitimi sonrasında hazırladıkları tiyatro, koro, müzik dinletilerinden oluşan etkinlik, Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşarak, tüm çocuklara ve öğretmenlerine emekleri için teşekkür eden Önder Dil Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, “Çocuklarımızın dil becerilerinin yanı sıra sanatsal yönlerini ve özgüvenlerini geliştirmek için geleneksel olarak her sene veliler için sergilediğimiz yıl sonu gösterimize hoş geldiniz.” dedi. 
İNGİLİZCE’Yİ YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR
37 yaşında bir kurum olan Önder Dil’de; yalnızca İngilizce öğretmeyi değil, öğrencilerin İngilizceyi yaşayarak öğrenmelerini istediklerini ifade eden Köksal, “Yani öğrencilerin bir refleks olarak İngilizce’yi yaşamaları lazım. Bu nedenle kursumuzda öğretmenlerin de Türkçe konuşmasına gerekmedikçe izin vermiyoruz, böylece çocukları İngilizceye maruz bırakarak öğrenmesini kolaylaştırıyoruz.” diye konuştu. 
AMATÖR BİR RUHLA PROFESYONEL BİR EĞİTİM
Amatör bir ruhla profesyonel bir şekilde İngilizce eğitimi verdiklerini belirten Köksal, şunları söyledi: “Biz ‘anlıyorum ama konuşamıyorum’ diyen bir milletiz ama biz burada çocuklarımızı konuşturuyoruz, çocuklarımız koridorlarda yabancı öğretmenleri ile bıcır bıcır İngilizce konuşuyor. Ailelerden de ricam; çocukların yeteneklerini, isteklerini göz önünde bulundurarak onları yönlendirmeleri.  Tüm arkadaşlarıma, öğretmenlerime, ekibime,  takım çalışmasına önem veren biri olarak çok teşekkür ediyorum.”
Önder Dil Kurucu Müdürü Mustafa Köksal’ın ardından; anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri yeteneklerini sergiledi.

Editör: şenay Yıldırım