Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü de Orman Genel Müdürlü, Eskişehir ve Afyonkarahisar Valilikleri Kriz Merkezleri ile eşgüdümlü olarak ilk günden itibaren deprem bölgesine yardımlarını ulaştırıyor.

         Depremin ilk günü Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünde görevli 11 kişilik ORKUT arama kurtarma timi Hatay’a intikal ederek diğer arama kurtarma ekipleri ile birlikte çalışmaya başladı ve onlarca canın kurtarılmasında görev aldı. Yine ilk gün yola çıkan iş makineleri Hatay Havalimanının onarılmasında ve diğer faaliyetlerde görev aldı. Şu anda Bölge Müdürlüğünün 3 iş makinesi, 1 damperli kamyonu ve 2 adet 12 tonluk su tankeri deprem bölgesinde bulunuyor.

         Ardından Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğünce gönderilen 8 pikap ile 32 personel arama-kurtarma ve diğer destek hizmetlerinde yerini aldı.

         Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü personeli kendi arasında kampanya yaparak bir kamyon gıda maddesi ve suyu İskenderun'a ulaştırdı. Toplanan giyim eşyaları ise Kızılay'a teslim edildi. Devamında da ikinci bir kamyon daha hazırlandı ve bu kamyona da çadır, kazma, kürek, soba, yakacak odun, giyim eşyası ve oyuncak yüklenerek cumartesi günü İskenderun'a gitmek üzere yola çıkarıldı.

         Orman Bölge Müdürü İsmail ÇETİN'in başkanlığında idari kadro ile yapılan toplantıda uzun vadeli yardım ve faaliyet planı görüşülerek karara bağlandı. Deprem bölgesinde doğalgaz ve elektrik olmadığından dolayı yakacak odun ihtiyacının belirmesi üzerine ilk etapta orman köylerinden yapılan bağışlarla toplanan yakacak odunlar deprem bölgesine gönderildi. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları ile stokta bulunan yakacak odunlara ulaşım sağlanarak deprem bölgesine sevkiyata başlandı. Bu kapsamda Orman Bölge Müdürlü tarafından Kahramanmaraş İline her gün 5 kamyon, toplamda ise 2.500 ster yakacak odun gönderilecek.

         Yine barınma ihtiyacı için Orman Bölge Müdürlüğünün envanterinde bulunan 2 karavan ve bir konteynır acil olarak gönderildi. Diğer taraftan da Eskişehir ve Afyonkarahisar’da bulunan kuruma ait tamir atölyelerinde deprem bölgesine gönderilmek üzere yeni konteynırların imalatına başlandı.

         Deprem bölgesinden gelen 30 depremzede ise Eskişehir Valiliğinin koordinasyonu ile Bölge Müdürlüğünün misafirhanelerine yerleştirildi. Misafirlerin iaşeleri personel tarafından karşılanıyor.

         "Gün birlik olma günü diyen" Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail ÇETİN, görevden değil gönülden yardıma koşan personeline teşekkür ederek "depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi ve ‘’yaraları sarmaya devam edeceğiz" dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM