Ülkemizde, vize süresinden daha fazla kalmak isteyen yabancılar, İl Göç İdaresi’ne giderek, ülkemizde ne kadar bir süre kalacağını gösteren belge almak zorundadır. İl Göç İdaresi’nden alınan bu belgeye oturma izni denilmektedir.  Hukuk-ag.com oturma izni süreçlerinin tamamına hakim deneyimli avukatları ile hizmet sağlamaktadır.

Uluslar arası hukukun bir getirisi olan bu izin kamu sağlığını ve düzenini korumak, ülkede yer alan yabancıların tespit edilmesini sağlamak ve durumlarının takibinin yapılmasını sağlamak ve ortaya çıkabilecek olan olumsuz durumların önüne geçebilmek adına oldukça önemli bir belgedir.

Evlilik yolu ile de alınabilen bu izin yaşanılacak olan boşanmalarda, boşanma dilekçesi örneği içerisinde belirtilmelidir. İznin alınması birçok yol ile yapılabilmektedir. İzin almak isteyen yabancı uyruklu kişiler Göç İdaresinin online işlem menüsünden başvuru yapabilmekte gerekli çıktıyı alarak ve istenilen belgeleri tamamlayarak oluşturulan randevu saatinde yetkililere elden teslim etmek zorundadır.

Başvuru Yapılma Aşaması ve Bilinmesi Gerekenler

Başvuru yapılma aşaması ya da gerekli olan evrakların hazırlanması aşamalarının tamamında her türlü hata olasılığını en aza indirmek ya da sıfırlamak içim kesinlikle uzman bir avukattan danışmanlık alınmalı veya başvuru avukat aracılığı ile yapılmalıdır. Aksi takdirde başvurunun reddi durumunda deport edilme ihtimali oldukça yüksektir. Hukuk-ag.com olumsuz bir durum ile karşılaşmamak adına yabancılar hakkında uzman avukatları ile hizmet sunmaktadır.

Hukuk-ag.com yabancılar hukuku alanında verdiği danışmanlık ve avukatlık hizmetini miras hukuku alanında da vermektedir. Ülkemizde yer alan yabancıların olası miras hukuku davalarında da miras avukatı ve yabancılar hukukunda uzman avukatı hizmet sağlanmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM