Eskişehir  ÖV-DER Şubesi  Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Göceli tarafından yapılan açıklamada; ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle eğitim- öğretim yılı okul alışverişine, bir önceki seneye oranla yüzde 300-500 artışla başlandığını dile getirdi. Bu artışın ilk olarak okul kıyafetlerinde kendini hissettirdiğini belirten Göceli, “Zira bir çocuğun okul kıyafetleri ;   150 lira tişört, 200 lira pantolon, 250 TL sweetşört, 250 lira hırka  ve benzeri kalemlerle, 1000-1500 lira arasındadır, ayakkabı, eşofman, spor malzemeleri, mont vs. buna ekli değildir.” diye konuştu. 800 TL -2000 TL bandında seyreden kırtasiye fiyatlarının ise okulların verdiği listelerin bir defada alınmasını mümkün kılmadığını ifade eden Göceli, “Kırtasiyeler çocuklarına ‘lazım oldukça alırız’, ‘ sonra alırız’ diye sözler veren velilerle doludur.” dedi.   
OKUL AİLE BİRLİKLERİNE ÇAĞRI
İki çocuklu bir asgari ücretlinin tüm maaşını çocukların okul masraflarına harcadığı bu süreçte ÖV-DER olarak velilere ve okul aile birliklerine çağrıda bulunduklarını söyleyen Sibel Göceli, “Gelin bu sene çocukların okul kıyafetlerini İMECE usulü ile paylaşalım. Öğrencilerin sadece okulda giydikleri bu kıyafetler okul aile birlikleri tarafından okullarda toplansın ve isteyen çocuklara dağıtılsın. Bu sayede hem çocuklarımız ücretsiz kıyafete kavuşsun, hem çocuklarımızın dayanışma  ruhu güçlensin…” şeklinde konuştu. 
Kıyafetler ÖV-DER’e de ulaştırılabilir
Okulların açılmasına çok az bir zaman kala okul aile birliklerinin bu paylaşım ağını hızlıca öreceğine inandıklarını sözlerine ekleyen Göceli, “ÖV- DER olarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü sorumluluğu paylaşmaya hazırız. Okul aile birliklerine ulaşamayan veliler kıyafetleri derneğimize (0530 234 23 75-  0505 890 83 38)  telefon numaraları üzerinden ulaştırdıkları takdirde yine tarafımızca kıyafetler okullarına ulaştırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM