Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Kaya'nın yaptığı açıklamaya ve Türk-İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir de katılarak, destek verdi. Kaya açıklamasında TCDD’de (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) serbestleştirme adı altında özelleştirmenin söz konusu olmadığını belirtti.

Kaya, şunları söyledi: "Gerek çalışanlar gerekse Eskişehir halkı tarafından bu konuda çok sık sorulara muhatap oluyoruz. Bu soruları yanıtlamak için karşınızdayız. Bu konuda Genel başkanımız ve Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın da ifade ettiği gibi ‘Teşebbüs dahi edemezler’ diyoruz. İşçisiyle memuruyla gerek çalışanlarımız, gerek sendikamız ve tüm memur sendikalarımız, Türk İşimiz ve memur konfederasyonlarımız hepsinden de öte Eskişehir halkımız böyle teşebbüslere asla müsaade etmeyecektir.”

ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat

Konuyu ilgili bakanlıklarla konuştukları bilgisini veren Kaya, “Bizler için bu durum, iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın, şehrimizi temsil eden tüm milletvekillerimizi duyarlılığa ve sahip çıkmaya çağırdığımız  ‘siyaset üstü’ bir durumdur. Birilerinin canı gerçekten böyle istiyor ve düşünüyorsa da meclisimizin alt komisyonlarında bile bu teklife şehrimizi temsil eden milletvekillerimiz asla izin vermeyeceklerdir.” şeklinde konuştu. TURASAŞ’ın Eskişehir, Sivas ve Sakarya’daki bölge müdürlükleriyle etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Başkan Kaya, “TÜRASAŞ bölge fabrikaları ve demiryolları üzerinde asla oyun oynanmasına müsaade edilmeyecektir. Çünkü; demiryolları Eskişehirimizin namusudur.” diye konuştu.

Editör: şenay Yıldırım