Toplantıda konuşan il başkanı Talat Yalaz, “Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi’ne yapmış olduğu başvuruyla yapılan inceleme neticesinde hak ihlali kararı verilmiş, bu karar üzerine Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından 08.11.2023 tarihinde Anayasa Mahkemesi kararına UYMAMA kararı ve hak ihlali kararı veren AYM üyesi hâkimler hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına kararı verilmiştir.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen bu karar ile Anayasal düzene ve hukuk devletine karşı ağır bir darbe vurulmuştur. Bu yapılan anayasal düzene karşı ve hukuk devletine karşı bir kalkışmadır. Açık bir darbe girişimidir. AKP bu ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışmaktadır. İktidarın anayasayı ve anayasanın herhangi bir maddesini değiştirme güçleri milletvekili sayıları itibariyle yoktur. Bunu referandum yoluyla yapmaya da cesaretleri yoktur. Onlar ise bunun bilinci ile anayasayı yok saymak yolunu seçmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanına bu anayasa sayesinde görev yaptığını hatırlatmak isteriz. Yine Cumhurbaşkanı bilmelidir ki anayasayı yok sayarsa bu kendini de yok saymak demektir. Herkes istediği maddeyi yok sayabiliyorsa birileri de kendisine yetki ve sorumluluk veren maddeyi yok sayabilir.

Bu konuda genel merkez yoğun bir eylem planı oluşturmuştur ve uygulamaktadır. Hafta içinde genel başkanımızla il başkanları olarak yapacağımız toplantıdan sonra bizler için de bir eylem planı oluşturulacağını düşünmekteyim. Aksi dahi olsa bizler bu konuda gerekli komuoyunu oluşturacak ve kabulü ile izahı mümkün olmayan bu hukuksuzluğa karşı direneceğiz.

Biliyorsunuz. İyi Parti seçmeninin oyları ile yani muhalefetin oyları ile milletvekili olan Nebi Hatipoğlu geçtiğimiz hafta AKP’ye geçmiştir. Nedense Eskişehir’de bir kişi dahi bu duruma şaşırmamıştır. Çünkü beklenen olmuştur. Seçildiği günden itibaren tek derdi Cumhuriyet Halk Partisi olan Nebi Hatipoğlu İyi Parti seçmeni ile bağlarını daha seçildiği gün koparmıştır. Biz hep söyledik. Kendisinin en ufak bir siyasi birikimi ve ideolojisi yoktur. Tek özelliği çok parasının olmasıdır. Şimdi de bu parası ile başka emellere ulaşmanın hayalini kurduğu kulaklarımıza gelmektedir. Lakin burada benim konum Nebi Hatipoğlu değil İyi parti seçmenidir. İyi partinin aday belirleme kriterlerini burada konuşmam yakışı kalmaz. Zira aldığım örgütsel birikim ve altyapı buna müsaade etmez. Lakin aynı şehirde yaşadığımız, bir çoğu arkadaşımız, dostumuz ve akrabamız olan İyi Parti seçmenine hemşerileri olarak seslenmek isterim. Bir kere parası ile ön planda olan birisini vekil olarak seçtiniz. Ve sizi yanılttı ve iradenizi yok saydı. Bu durumun sizlerde ciddi bir farkındalık yarattığını toplum içerisinde oluşumuz sebebiyle rahatlıkla gözlemliyoruz. Artık Eskişehir seçmeni parasıyla ön planda olanlara değil hizmeti ile vizyonu ile birikimi ile ve Eskişehir sevdası ile ön planda olanların yanında saf tutacaktır. İyi parti seçmeni de bu kapsamdadır. Sizlerle birlikte bu şehri iç anadolunun ortasında bir yıldız gibi parlatmaya devam edeceğimize inancımız tamdır.

Sivri: Lider ülke engelsiz Türkiye Sivri: Lider ülke engelsiz Türkiye

38. Olağan Kurultay geçen hafta sonu yapılmış ve sayın Özgür Özel genel başkanımız olarak seçilmiştir. İlk defa bir siyasi partide kurultay ile genel başkan değişmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi de ne kadar içten ve ilkesel olarak uyguladığını tüm Türkiye’ye göstermiştir. Bir önce ki genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’na tüm emekleri ve mücadesi için il başkanlığı adına teşekkür ediyorum. Kısa sürede olsa onun genel başkanlığında il başkanlığı yapmanın onur ve şerefini hayatım boyunca taşıyacağım. Yeni genel başkanımızı da bir kez daha bu vesile ile kutluyorum. Kendisi de örgütten gelen birisi olarak seçildiğinin sabahında daha bir dakika uyumadan 81 il başkanı ile toplantı yapmıştır. Bu hareketi ile dahi örgüte verdiği önemi hepimize göstermiştir. Bu hafta içinde Salı ve Çarşamba günleri yine 81 il başkanı ile toplantılar yapacaktır. Bu toplantıların içeriklerini ve alınan kararları da bir sonra ki Pazar toplantısında sizlere aktaracağım. Tüzüğümüze göre il başkanı bulunduğu ilde genel başkanı temsil eder. Ben de Eskişehir’de sayın genel başkanın sözcüsü ve temsilcisiyim. Bu görevin bilinci ile Eskişehir’de genel başkanımızın lafzı, iradesi ve gücü olacağım. Bununla birlikte örgütün taleplerini de yine görevim gereği doğrudan genel başkanımıza her daim ileteceğim. CHP arkasına aldığı rüzgar ile güçlenmiş ve yenilenmiş olarak, örgütünü de ilk günden kucaklayan bir genel başkanla birlikte yerel seçimlere hazırdır. Şimdi zaman iç çekişmeleri geride bırakıp ülkeyi AKP karanlığından çıkarma zamanıdır. Şimdi zaman sokakta gün be gün artan çaresizliği, öfkeyi ve yılgınlığı yeni bir umutla örgütleme zamanıdır. Bizler bunu başaracağız değerli yoldaşlar. Çünkü bu memleketin de artık bizlerden başka tutunacak dalı kalmamıştır. Lütfen özellikle kendi aranızda ki tartışmalarda bunun bilinci ile hareket ediniz. Biz güçlüysek umut güçlüdür. Biz varsak umut vardır. Ve umudumuzu kaybetmediğimiz sürece hiçbir seçimin sonucu bizim için hezimet değildir. Dün kaybettik yarın kazanacağız. Mutlaka kazanacağız.

Çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum…

Editör: Mustafa YILDIRIM