Açıklamayı yapan Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Gül Aldemir, “Takvimler 5 Aralık 1934'ü gösterdiğinde ise biz kadınlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçme ve seçilme hakkını kazandık. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün ifadesiyle; 'kadının kurtuluş devrimi' gerçekleşti. Bugün bu kurtuluş devriminin 89. yıl dönümü kutlu olsun. Bu gurur tablosunun üzerinden 89 yıl geçmesine rağmen, kadınlar hala siyasette birçok eşitsizlikle karşı karşıya. Parlamentolar Arası Birlik'in 2023 verilerine göre dünyada parlamentoda kadın temsilinde 186 ülke arasında en alt sıralara geriledik. Pakistan, Suudi Arabistan ve Somali eşit temsilde bizim önümüzdeler.” açıklamasında bulundu.
YAŞAMHAK Projesi’nin 3. Yılı
YAŞAMHAK Projesi’nin 3. yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Aldemir, “İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini hayata geçirdiğimiz projemizle, kadına yönelik şiddetle etkin şekilde mücadele ediyoruz. 444 82 85 numaralı alo şiddet hattımız üzerinden, şiddet mağduru kadın ve çocuklara 7/24 ücretsiz hukuki ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Projemiz kapsamında bugüne kadar on binlerce kadının hayatına birebir dokunduk, dokunmaya da devam ediyoruz. Ekonomik şiddetten psikolojik şiddete, dijital şiddetten fiziksel şiddete kadar, bütün mağdur kadınları karakollarda, mahkemelerde, hastanelerde, savcılıklarda yalnız bırakmıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları, Barolar ve Meslek Odaları ile imzaladığımız protokoller sayesinde, kadınlara ve çocuklara destek oluyoruz. Acil durumlarda kadınlar, bize mobil uygulamamız üzerinden kolayca erişebiliyor.” şeklinde konuştu.
Parlamentoda kadın temsilinde alt sıralara geriledik
CHP Odunpazarı Kadın Kolları kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 89. yıl dönümünde il başkanlığı binasında basın açıklaması düzenledi.
Yorumlar
Trend Haberler
Ahmet Ataç operasyonla ilgili ilk kez konuştu
Seydi Çayı’nın susuzluğu Eskişehir Sempozyumu’nda masaya yatırıldı
Eskişehir'de Doktor Mustafa Çamkoru Ortaokulu açıldı
Öğrenciler “bas geç” ile ulaşımda nefes aldı
Porsuk Çayı’nda cansız bedeni bulunan şahsın ölüm nedeni araştırılıyor
ESKİ'deki inceleme soruşturmaya dönüştürüldü




