Haber: Büşra Mısırlıoğlu

İYİ Parti ile ittifak olma durumuna sıcak bakmadıklarını söyleyen MHP İl Başkanı İsmail Candemir, ittifak konusunda son kararı genel merkezin vereceğini belirtti. Candemir; “Şartlar Eskişehir’de Cumhur İttifakı ile ortak bir adayla girilmesini gerektiriyor gibi. Çünkü Eskişehir 25 yıldır merkezi hükümetten gerekli desteği alamıyor. Bu bağlantıyı kurabilmek için cumhur ittifakının şehir için yararlı olarak belirleyebileceği, vizyon sahibi olan arkadaşlarla yola çıkıp vatandaşın da teveccühü ile seçimleri alıp bu kaybettiğimiz zamanı telafi etmemiz gerekiyor. Bunun için hedefimiz cumhur ittifakı olarak Eskişehir’de belediyeleri alabilmek.” şeklinde konuştu.

İttifak olmadan MHP’nin Eskişehir’i almasının mümkün olmadığını ifade eden Candemir; “İttifaklar olmadan hiçbir partinin yalnız başına alma ihtimali çok zor. Genel Başkanımızın açıkladığı gibi Eskişehir de cumhur ittifakı olarak girilmesi gereken iller arasında gösteriliyor. Bunun için beklememiz gerekiyor, şu an genel merkezler bu konuda çalışıyor. Eskişehir için hayırlısı ne ise o olsun diyoruz. Biz de gelecek talimata göre çalışmalarımıza o yönde yoğunlaştıracağız.” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl; “CHP ile dirsek temasına hazırız”

Saadet Partisi olarak aldıkları kararla seçime 81 İl, 975 İlçede Saadet Partisi’nin amblemi ile gireceklerini söyleyen Bingöl, bazı illerde ise dirsek temasının şart olduğunu vurguladı. Bingöl; “Şu an 6 parti genel seçimlerde olduğu gibi tekrar millet ittifakı olarak ciddi bir güç birliği ortaya koymalıdır. Aksi halde tek adam yönetiminden kurtulmamız mümkün olmaz. Yerel seçimlerde de iktidarın güç zehirlenmesine neden olacak yerlerde CHP ile dirsek temasına girmeye hazırız.” ifadelerinde bulundu.

Bir şehirde eğer yerel seçimleri kazanmak için 3 temel ilkenin gerektiğini söyleyen Bingöl; “İlki parti disiplini olmalı, ikincisi şehrin sorunları neler ve yeni dönemde ne yapılabilir, üçüncü olarak belediyelerin kendi fonksiyonlarına dönmesi lazım. Eskişehir’in hala imar, altyapı, ulaşım ve sosyal hayatla ilgili sorunları var. Bir sürü de şey yapıldı biz bunları da görüyoruz, önemli hizmetler yapılmış ama bu sorunlar da çözüm bekliyor” dedi.

Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin

Kritik bazı önemli şehirlerde ittifak yapılması gerektiğinin söyleyen Bingöl; Saadet Partisinin, Demokrat Partinin güçlü olduğu İlçelerde paylaşım olduğu taktirde Büyükerşen’in seçimi çok net kazanacağının da altını çizdi.

İYİ Parti üzerinden ‘İttifak oluşturmama’ kampanyası yapılıyor

Özellikle merkezi hükümetin 11 büyükşehri kazanmak adına devletin bütün imkanlarını kullanacağını ifade eden Bingöl, ittifakların oluşmamasına yönelik ciddi bir çalışma olduğunu ve bu çalışmaların Eskişehir’de iyi parti üzerinden yapıldığını söyledi.

Deva Partisi İl Başkanı Masum Güler; “Yerelde güçlü olmak için ittifak şart”

İttifaktan güç ve birlik doğacağını belirten Güler, şu an kimle ittifak yapılacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını söyledi. Kimle ittifaka girecekleri konusunda genel merkezden gelecek karara yönelik çalışmalarını yapacaklarını söyleyen Güler; “İttifakta birliktelik olur ama kimle ittifak yapacağımıza genel merkezimiz karar verecek. Şu an kimle, nasıl bir ittifak yapacağız kestirmek mümkün değil. İttifak olmazsa aday çıkartmaya çalışacağız. Normal şartlarda hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerinde aday çıkartmayı düşünüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Yerelde güçlü olmak için mümkün olduğu kadar ittifaklara girmeye çalışacaklarını ifade eden Güler, parti tabanının da aynı şekilde düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Editör: şenay Yıldırım