Akçağlan Mahallesinde bahsi geçen bölgede ESKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız araştırmalarda yağmur suyu ızgara kovalarının pazar atıkları, sigara izmaritleri, poşet vb. çöplerle dolu olduğu tespit edilmiştir. Yağmur suyu ızgara kovalarının çöp kovası gibi kullanılmasından kaynaklı bölgede yaşanılan sorunların önüne geçmek amacıyla ESKİ Genel Müdürlüğü olarak düzenli aralıklarla kent merkezi ve kritik noktalarda yağmur suyu ızgara kova temizliği yapılmaktadır. Bahse konu bölgede de temizlik çalışması yapılmıştır.

2023 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 19 bin yağmur suyu ızgara kovasının temizliği yapılmıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız bölgede aynı sorunların yaşanmaması için yağmur suyu ızgara kovalarının çöp olarak kullanılmamasıdır.

Yeşiltepe Mahallesinde meydana gelen su patlaklarına müdahale edilmiyor iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Alo 185 çağrı merkezine 12, 15 ve 20 Ağustos 2023 tarihlerinde Seyitali Sokak üzerinde meydana gelen 3 ayrı aboneye ait boru patlağına ekiplerimiz tarafından aynı gün müdahale edilmiştir.

Çerkes soykırımı 160 yıldır unutulmadı Çerkes soykırımı 160 yıldır unutulmadı

ESKİ Genel Müdürlüğünce kent merkezi ve ilçelerde meydana gelen gerek iletim hatlarındaki gerek abone şube yolu borularındaki patlaklara zaman kaybetmeden müdahale edilmekte ve 7/24 esaslı çalışılmaktadır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM