Tancısoy ayrıca bilgisayar ve cep telefoncular için mesleki belge zorunluluğu için belgelerini alma çağrısında bulundu.

Personel destek ücreti hakkında bilgi veren Tancısoy, “İşletmesinde ustalık belgesi olmayan ve en az lise mezunu olan her personel için 7 ay boyunca devlet  kişi başı 2.750 TL  işverene ödeme yapacak. Bunun için başvurular odamıza yapılacak”dedi. Şartları da sıralayan Tancısoy, “ Hangi yılda mezun olduklarına bakılmaksızın istemeleri halinde tüm lise ve üniversite mezunu çalışanlar ile yeni alınacak personeller yararlanabilir.  (Meslek Lisesi veya Üniversite mezunları; Programın süresi en fazla 27 hafta (6,5 ay) olarak uygulanacaktır. Program firma ile sözleşme yapıldıktan sonra başlatılacaktır.

 Eğitim süresince işletmelere; her 1 katılımcı için, her ay 2.750 TL.  ödemesi yapılacaktır.

Programın sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılar ustalık belgesi almaya hak kazanacaklardır. (Katılımcının sınavdaki başarı durumu işverenlere ödenen devlet teşvikini etkilemez.)

  İşletmenin Programdan yararlanması için ortalama personel sayısı, istihdam zorunluluğu v.s. herhangi bir şart bulunmamaktadır.

  Programın başlaması için firmada programın yapılacağı alan ve dalda usta öğretici belgesine sahip 1 personel olması lazım. Bir usta öğretici aynı dönemde en fazla 40 kişiye eğitim verebilir”dedi.

MESLEKİ BELGE SORUNUNU ORTADAN KALDIRIYORUZ

Odanın bilgisayar ve cep telefoncuların mesleki belge sorununu ortadan kaldırmak için çalıştığının aktaran Tancısoy, “Belgesiz cep telefoncu kalmayacak . Cep telefoncular için  mesleki belge çıkmıştır ve  tüm üyelerimizin ve çalışanlarının alması gerekmektedir. Odamızda yapılacak 1 günlük sınav ile bu belgeyi alabilirsiniz.

Sınav ücreti 1.750 TL dir. Sınavdan başarılı olan adayların ücretlerini daha sonra devlet iade etmektedir. Başvurular oda sekretaryasına yapılmaktadır”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM