Saç ekimi bireylerin saçların da belirli bölgelerde ya da tamamında dökülmelerin olması neticesinde uygulanan bir yöntemdir. Ekilen saçlar bireylerin enselerinden ya da vücudunun çeşitli bölgelerinden temin edilerek oluşturulabilir. Saç ekimi işlemini erkeklerde kadar kadınlarda yoğun olarak yaptırabilmek dedir çünkü kadınlarda da erkek tipi saç dökülmesi gözlemlenebilir. Saç ekimi işlemi son derece dikkat gerektiren ve  iki saat gibi bir uygulama süresi olan cerrahi bir yöntemdir.

Saç ekim işleminin ardından ekim işlemini takip eden birkaç hafta içerisinde dökülmeler gözlemlenebilir. Bu gibi dökülmeler son derece normaldir çünkü dökülen saçlar 3 ve 4 ay sonra yeniden çıkmaktadır. Saç ekimi işleminin ardından dökülen saçların 3-4 ay sonra yenileriyle değişmesi neticesinde bu kez yeni çıkan saçlar bir daha dökülmez. Aynı bölgedeki orijinal saçlar yani Ekim işleminin yapılmadığı saçlar zaman içinde dökülmeye devam edebilir ve buna bağlı olarak saç yoğunluğunda bir azalma gözlemlenebilir.

Zaman içinde yeni saç ekimi yapılabilir

Orijinal saçların bir bölümünün dökülmeye devam etmesi neticesinde saç çekiminin ardından orijinal saçların bulunduğu yerlerde boşalmalar söz konusu olabilir. Bu durumda hekimler ve bireyler yeniden saç ekim işlemlerini planlayabilir. Saç ekim işlemleri profesyonel saç ekim merkezleri veya hastanelerde yapılmalıdır. Bireyler saç ekim işlemler için geniş bir araştırma neticesinde Türkiye'nin en iyi saç ekim merkezleri ile ilgili bilgi edinerek seçimi yapar.

Kaynak: https://sachakkinda.com/turkiyenin-en-iyi-sac-ekim-merkezleri/

Editör: Mustafa YILDIRIM