Açık emar uygulaması sayesinde günümüzde birçok hasta herhangi bir kaygı ve korku yaşamadan doktora başvurabilmektedir. Açık ve ferah ortamlarda yapılan görüntüleme işlemlerinin ardından hastanın sağlık durumu hakkında detaylı bir inceleme yapılır.

Emar çekimi sayesinde vücudun ve iç organlarının yapısı detaylı bir şekilde görüntülenir. Kullanılan teknolojik ve yeni nesil cihazlar erken dönemde hastalıkların teşhis edilmesinde büyük role sahipler.

 Bu durum hastalara doğru zamanda ve doğru tedavi yöntemleri ile müdahale edilmesine olanak tanır. Böylece hastalar yaşadıkları sağlık sorunlarından açık emar çekimleri ve doğru tedavi yöntemleri sayesinde kurtulmuş olurlar.

Açık Emar Nedir?

Hasta konforunu en üst düzeyde sağlayan açık emar çekimi günümüz teknolojisinde kullanılan önemli bir görüntüleme yöntemidir. Ayrıca açık emar çekimlerinde x-ışınları kullanılmadığı için herhangi bir radyasyon teşkil etmez.

Hem sağlığını düşünen hastalar hem de kapalı alanda kalma fobisi bulunan kişiler açık emar yöntemini tercih ederler. Cihazlar yardımı ile hastanın vücudundan alınan detaylı görüntüler bilgisayar ortamına aktarılarak burada uzman kişiler tarafından rapor haline getirilir.

Açık Emar Fiyatları?

Özel görüntüleme merkezlerinde teknolojik cihazlar yardımı ile yapılan açık emar çekimleri hastanın sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir. Dolayısıyla özel kliniklerde açık emar çekimleri ücretlidir. Bu tür kliniklerde emar çekimi yaptırmak isteyen hastaların emar fiyatları hakkında fikir sahibi olması gerekir.

Rahim Filmi Nasıl Yapılır?

Hsg bir diğer adı ile bilinen rahim filmi kadınların rahim boşluğunu görüntülemek amacıyla çekilir. Amaç doğru tanılamayı yapmak ve yaşanan sağlık problemlerini en doğru tedavi yöntemleri ile çözümlemektir.

Uzman kişiler gözetiminde çekilen rahim filmi sonucunda rahimdeki tıkanıklık ya da darlık net bir şekilde görülür. İşlem öncesi hasta rayı kimliği için hazır hale getirilir ve sedyeye uzanır. Görüntüleme cihazı yardımıyla alınan görüntüler bilgisayar ortamına aktarılır. Rahim filmi ücreti tercih kliniğe göre değişkenlik gösterebilir.

Anestezili Rahim Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim filmi öncesinde hasta sedyeye uzanır ve bacaklarını kendine doğru çekerek pozisyon alır. Bu sırada rahim içerisini net bir şekilde görüntülemek amacıyla kontrast adı verilen sıvı madde kullanılır. Basınçlı bir şekilde rahim içerisine gönderilen bu maddenin kişiye herhangi bir zararı yoktur ve can yakıcı değildir. Böylece basınçlı bir şekilde rahim içerisine gönderilen bu madde tıkalı tüpleri temizleyerek mukosları yok eder. Rahim filmi ücreti özel klinikler tarafından her yıl güncellenir.

Rahim filmi Fiyatları?

Özel hastanelerde çekilen rahim filmi ücreti hastanede sunduğu hizmetler ve ek işlemler doğrultusunda belirlenir.

HSG Filmi Nedir ve Kimlere Uygulanır?

Hsg histerosalpingografi rahim boşluğundan görüntü alma işlemidir. Önemli bir tanılama olan hsg filmi çeşitli hastalıkların tanılamasında kullanılır.

HSG Filmi Neden İstenir?

Rahim filmi çekilmesinde ki en temel amaç rahmin şeklini görüntülemek, kalıtsal kaynaklı bazı hastalıkları tespit etmektir. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar tüp bebek tedavisi öncesinde rahim filmi çektirecek rahimde sorun oluşturabilecek tıkanıklıklar temizlenir. Hsg filmi yapılan düşüklerden sonra, kanser tedavisi sırasında, kapalı veya tıkalı kanal ve kısırlık tanımlaması için istenir

HSG Filmi Fiyatları

Rahim filmi fiyatları daha çok hastanın tercih etmiş olduğu kliniğin yapısı doğrultusunda belirlenir. Devlet hastanesinde rahim filmi ücreti alınmaz iken özel görüntüleme merkezlerinde belli uygulamalar sonrasında hastalardan bazı ücretler talep edilir.

Hsg filmi çektirmek isteyen hastaların öncelikle bu konuda detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmaları gerekir. Çünkü bazı kliniklerde hastalara uygulanan anestezi işlemleri de belirlenen fiyatlara ek olarak eklenebiliyor.



 

Editör: TE Bilişim