Yaklaşık 2 sene önce Uzm.Dr. Levent Bilir ve Op.Dr. Cenk Soğukpınar tarafından devralınarak değiştirdiği hekim kadrosu ve hastane içindeki yenilikleri ile sağlık hizmetlerinde kendinden söz ettiren, Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Sağlık Turizmi projeleriyle şehirde ve sektörde dikkat çekiyor. Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Türkiye Sağlık Turizmi Derneği iş birliği ile geçen yıl 28 Eylül- 1 Ekim tarihlerinde İngiltere’den gelen 18 kişilik hekim ve sağlık çalışanını Eskişehir’de ağırlamıştı. 2 – 6 Eylül tarihlerinde ile görüşme yapmak için İngiltere’de bulunan Hastane İşletme Direktörü Ezgi Oktaş, yaptığı görüşmeler ile anlaşma esaslarını belirleyerek dönmüştü. Görüşmelerde kendilerine Eskişehir’de bir zirve organizasyonu planlandığı da belirtilmişti. 5 ayrı partner ile yola devam ederek, İngiltere’den gelen hastalarına daha iyi hizmet vermeyi hedefleyen Hastane, 6-9 Aralık tarihlerinde ini Eskişehir’de ağırladı. 06-09 Aralık tarihlerinde gerçekleşen organizasyonun ilk ayağı 07 Aralık tarihinde Gaga Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantı hastane sahipleri Uzm.Dr.Levent Bilir ve Op.Dr. Cenk Soğukpınar’ın Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi’nin tanıtımını yaptıkları açılış konuşmaları ile başladı. Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Uluslararası Hasta Sağlığı Komitesi Üye Doktorlarının da katılım gösterdiği toplantı’da Hastane İşletme Direktörü Ezgi Oktaş ve Uluslararası Hasta Sağlığı Birim Sorumluları’nın da sunumlar gerçekleştirildiği toplantının ardından İngiltere’den gelen e Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi turu da yaptırıldı.

HEM ŞEHİR, HEM ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Başhekim Uzm.Dr.Levent Bilir, Sağlık Turizmi faaliyetlerinin en önemli hizmet ihracatı sayılabildiğinden, yurtdışından gelen hastalarının hız, hizmet ve daha avantajlı fiyatlarla tedavi olabildiklerini fark ettikçe sayılarının arttığından bahsetti. İngiltere’den gelen sağlık çalışanlarına yapılan bu tanıtımların belirli amaçları olduğundan bahseden Bilir, “gün geçtikçe sayısı artan yurt dışı hastalarımızın tedavilerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz ve yönetim olarak sağlık turizmi konusunda hastanemize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu faaliyetlerle şehrimizi tercih edecek olan kişilerle sadece hastanemize değil, şehrimize ve ülkemize katkı sağlama hedefindeyiz” diye konuştu. Hastane Sahiplerinden Op. Dr. Cenk Soğukpınar ise Sağlık Turizmi faaliyetlerini ve yurt dışından gelen hastalar için ülkelerine döndüklerinde tedavilerine devam edilmesinin önemini vurguladı.”Hastaların, kendi dillerini bilen uzmanlara danışarak tedavi takip süreçlerini tamamlamaları için beslenme konusunda onlara destek verecek 2 diyetisyen, ihtiyaç olabilecek pansuman ve olası komplikasyonlarında danışmanlık verebilecek bir endoskopi hemşiresi ve gerektiğinde tekrar muayene olabilecekleri bir gastroentolog ile partnerlik sözleşmeleri imzaladık. “ dedi.

PROJE TİCARET BAKANLIĞI TEŞVİK FONU İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Devlet Teşvikleriyle desteklenen Sağlık Turizmi projeleri kapsamına giren organizasyon, amaçları ve kapsamı dikkate alınarak Ticaret Bakanlığı tarafından ön onay yazısı ile teşvike kabul görüldü.Sağlık İşletmelerinin, tanıtım, reklam, fuar, organizasyon, tercüman ve heyet kabulü kapsamında yaptıkları projelerin Döviz Kazandırıcı Hizmet İhracatına yönelik tanıtım olarak değerlendirildiği Sağlık Turizmi faaliyetleri Ticaret Bakanlığı tarafından teşvik olarak destekleniyor. Özel Anadolu Hastanesi gerçekleştirilen projenin bütçesinin bir bölümü, proje dosya başvurusu ile oluşturulduktan sonra Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanacak

. PROJE KATILIMCILARI

Uzm. Dr. Levent BİLİR / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Başhekim

Op. Dr. Cenk Soğukpınar / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Genel Koordinatör

Op. Dr. Tuncer Göker / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı

Op. Dr. Perihan Sözer / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Uzm. Dr. Kubilay Çağlar / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Anestezi Uzmanı

Uzm. Dr. Aydın Ergün / Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ezgi Oktaş

 Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi İşletme Direktörü Gamze Onar Başarangil 

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Başhemşire Dyt.Lalenur BALCI

Özel Eskişehir Anadolu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı

Editör: TE Bilişim