Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal Eskişehir'de Perşembe günü yaklaşık 20 bin aşı yapıldığını belirterek emeği geçenleri tebrik etti. Köksal, "Aşılamaya yaklaşık 4750 aşı yaparak katkı sunan Yunus Emre Devlet hastanesi aşı ekibini canı gönülden tebrik ediyorum.

Aşılamaya yaklaşık 4500 aşı yaparak destek veren Şehir Hastanesi ve aşı birimini canı gönülden tebrik ediyorum.

Aşılamaya yaklaşık 900 aşı ile destek veren Osmangazi Üniversitesi aşı birimini tebrik ediyorum.

Sağlık bir bütündür diyerek yaklaşık 2500 aşı yapan özel hastaneleri ve aşı birimlerini tebrik ediyorum.

Filyasyon ve Covidin ağır tükünü çeken Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe Sağlık Müdürlükleri 1500 aşı ile aşılamaya destek vermiştir.

Organize sanayi aşılamaları için İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı ekiplerince yapılmaktadır. Aşı biriminde görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Aile Sağlığı Merkezleri olarak 280 Aile Hekimliği Birimi yaklaşık 4500 aşılamaya destek vermiştir .

Sağlık güçlü bir ekip işidir. Sendika olarak her gün sahada çalışanlarımız ile omuz omuzayız.

Türkiye’de özellikle birinci basamak aile sağlığı merkezleri, filyasyon ve saha ekipleriyle en aktif çalışan, sahaya hakim ve sağlık çalışanlar ile iç içe olan sendika şubesiyiz .

Sorunların etkisini en aza indirmek için çalışanlar ile idareciler arasında köprü görevi görüyoruz .

Aşılama personelini kapsam dışında bırakan taleplerimiz ile zorla tekrar gruba ekleyen sağlık Bakanlığı bürokratları aile sağlığı çalışanlarımızın emeklerini unutmamalı ve ek ödeme kapsamına acilen almalıdır.

Aşı yapmanın yanında barkod okuma ,onam alma ,sistematik yaşanan sıkıntılar güçlü sağlık ordusunun hızını kesse de yapılan fedakarca çalışma ile Dünya da alt yapısı güçlü Avrupa’da ki meslek gruplarına göre 5 kat fazla iş yükü ile çalıştığımızı bildirmek isteriz .

Başta Türkiye’de Sağlık Bakanlığı döner sermaye ve özlük hakları konusunda Güçlü Devlet Güçlü Türkiye sloganı ile bağdaşmayan bürokratik hızlı gerekli yasaları acilen çıkarmalıdır. Sistemi tıkayan ,engelleyen yasa çalışmasında sınıfta kalan bürokratlar sistemden arındırılmalıdır.

Fedakar sağlık çalışanlarını hükümete küstüren yetkililer için gerekli önlemler alınmalıdır .

Bu sebeple fedakarca 24 saat kesintisiz çalışma yapan bütün meslektaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.

#Aşı #Fedakar #SağlıkÇalışanı

#RekorÇalışma #ÖzlükHakları"dedi.

Editör: TE Bilişim