Covid19 virüsü ile ön cephede savaşan Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları bu süreçte yaşadıklarını anlattı;

              3 yıldır Eskişehir 112’de Paramedik olarak görev yapan Tuğba GÖREN, iş dışında kimseyle temasının olmadığını ancak grip gibi belirtiler göstermeye başlayınca test olduğunu ve testinin pozitif çıktığını ifade etti. Pozitif olduğunu kurumuna bildirdikten sonra kurumun her gün kendisinin sağlık durumu hakkında bilgi aldığını, kendini iyi hissedinceye kadar nöbetlerine gelmemesinde kolaylık sağladıklarını söyledi. Bu süreçte en büyük korkusunun virüsü ailesine bulaştırmak olduğunu söyledi.

KENDİMDEN ÇOK AİLEM İÇİN ENDİŞE ETTİM

              Paramedik Fatma TOPKAYA, eşinin belirti gösterdiği zaman nöbette olduğunu ve ekibini riske atmamak için bunu kurum yetkililerine bildirdiğini ifade etti. Kendisinin ve ekibinin nöbetten çekildiğini sonra hemen ambulans dahil dinlenme odalarının da dezenfekte edildiğini belirtti. “Covid19 geçiren ağır hastalarda taşıdığımız için onların durumuna gelebileceğimden korktum, özellikle hastalığın son 2 gününde solunum sıkıntım oldu” dedi. Belirtilerden önce aile ziyareti yaptığını ve babasının kronik rahatsızlıkları sebebi ile ailesine bulaştırmış olmaktan kendi sağlığından daha çok endişe ettiğini ifade etti. Kurumunun negatif testten sonra 2.teyit testi istediğini ancak kendini iyi hissetmezse bir süre daha istirahat edebileceğini belirttiklerini söyledi.

              Paramedik Elif Canan ÖZKAN, test sonucu pozitif geldikten sonra kendisinden daha çok ailesinden endişe ettiğini söyleyerek, “halsizlik, ateş ve baş ağrısı şikayetlerim oldu, hastalık süresi boyunca ailemle aynı evde yaşayıp hem de hastalığı onlara bulaştırmamaya çalışmak gerçekten zordu, ne yazık ki anneme bulaştırdım” dedi. Annesi ve kendisinin sağlık durumunun şuan iyi olduğunu ve kurumunun kendisini her gün arayarak sağlık durumunu sorduğunu, tam olarak kendisini iyi hissedene kadar göreve dönmemesi gerektiğini belirttiklerini ekledi.

COVID19 SEBEBİ İLE BABAMI KAYBETTİM

              6 senedir Eskişehir 112’de Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan Demet KARA ÖZGÜR, annesi ve babasının testlerinin pozitif çıkması ile kendisinin de kontrol testi yaptırdığını ve bu şekilde kendisine de bulaştığını öğrendiğini söyledi. Kurumuna bildirdiği andan itibaren hem kendisinin hem ailesinin sağlık durumu için her gün aradıklarını yardımcı olduklarını ifade etti. “Ben Covid sebebi ile babamı kaybettim, babamın oksijen seviyesi düşmeye başlayınca hastaneye yatırma kararı aldık, babam 1 gün serviste kaldı, oksijen seviyesi kritik düzeye gelince yoğun bakıma alındı ve 1 hafta sonra vefat etti, pandemi sürecinde en çok korktuğumuz şey aileme bulaşmasıydı ve bu başımıza geldi” dedi.

Pandemi nedeniyle covid bulaşan bütün meslektaşlarıma geçmiş olsun, yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum.

Editör: TE Bilişim