Tepebaşı Belediyesi, Sanatçı Kadınlar Derneği’nin “Eski Normal – Normal – Yeni Normal” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tepebaşı Belediyesi, ev sahipliği yaptığı sanatsal etkinlikler ile Eskişehirli sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Sanatçı Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan “Eski Normal – Normal – Yeni Normal” isimli sergi, Tepebaşı Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda açıldı. 20 sanatçı kadının 38 tablo, 2 seramik ve 1 de enstalasyon eserinden oluşan serginin açılışına sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan sanatçı Cezmi Orhan, “Yerel yönetimlerin temel görevlerinden bir tanesi de kültür, sanat, eğitim gibi faaliyetleri yaşamın hücrelerine yaymaktır. Belediyelerin birinci basamak kültür kurumları olduğunu baştan kabul etmek lazım. Bu çabayı gösteren belediyemizi ve başkanımızı da yürekten kutluyoruz. Gelişmiş ve gelişmemiş toplumları göz önüne getirdiğimizde aralarındaki farkı hemen görebiliriz, gelişmemiş olan toplumlarda sanat yok ya da çok az vardır. Geri kalmışlığın temel ölçütü sanatı kavrayamamış olmaktan geçiyor” diye konuştu.

Sanatçı Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Coşkun ise “8 Mart’ı kutluyorum. Sergimizi 2 yıldır planladık ve hayata geçirdik. Bir virüsle mücadele ediyoruz, pandeminin etkisi ekonomik ve sosyal açıdan devam ediyor. Öte yandan sürekli kavram değişikliği oluyor. Neden eski normal? Eskiden yan yana olabiliyorduk, sonradan araya mesafeler, sosyal mesafeler girdi. Burada Leonardo’dan, altın orandan altın mesafeye bir yönelme yaparak illüstrasyon oluşturduk. Kadınlar Derneği’nden 20 sanatçı kadın katıldı. Kimisi eski normali, kimisi yeni normali, kimisi de gelecekte olabilecek normali işledi. Sayın Hocamız İbrahim Demirel ve Tepebaşı Belediyesi, bu güzel sergiyi Eskişehir’e taşıdı, teşekkür ediyoruz” sözlerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ise Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç adına sergide emeği geçenlere teşekkür etti. “Eski Normal – Normal – Yeni Normal” sergisi 28 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Sergide eseri yer alan sanatçılar ise şu şekilde:

Adile Homan, Asuman İnceayar, Aydan Özbalkan, Ayşe Ertem, Ayşe Öztürk, Elif Okur Tolun, Hale Metin, Hatice Celebioğlu, Lale Akyol, Leyla Coşkun, Müberra Karamanoğlu, Nihal Arslan, Nilgün Sipahioğlu Dalay, Nilüfer Atalay, Oya Arutan, Saadet Pınar İçemer, Sinem Öney, Şükran Ersoy, Yasemin Coşkun ve Zehra Aydan Aydın

Editör: Mustafa YILDIRIM