Deva Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş sanayide ki enerji kısıtlamasına ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki kuruluşlar yapılacak enerji kesintinin şokunu yaşamakta olup 24 Ocak 2022 tarihindeki kısmi kesinti ile başlayan enerji arzındaki sıkıntının 26-27 Ocak tarihlerinde de tekrar edeceği bilgisiyle endişe içine girdiler.

            Ülkenin ekonomik krizin pençesinde olduğu bu dönemde, halihazırda işlerin azlığından şikayet eden sanayiciler, siparişlerini yetiştirmek konusunda bu sefer de enerji kesintisi ile sınav veriyorlar.

            Bu plansızlığın sorumluluğunu, İran’a ilişkin doğalgaz arzına bağlayıp, arz güvenliği görevinin kendilerinde olduğunu unutan yöneticiler, Sanayicinin zararını karşılamak zorunda olduklarını unutmamalıdır. Özellikle Gıda Sanayisinde depo ve fırın ünitelerine kesintisiz enerji sağlanması çok önemli olup, ayrıca tüm sektörlerde devam eden işlerin akamete uğramaması için arzdaki istikrarsızlığın bir an evvel çözüme kavuşturulduğunu sanayicimiz görebilmelidir. Aksi halde enerji fiyatlarındaki fahiş artış, pahalı işgücü ve hammadde tedariğindeki sıkıntılarla bunalan sanayiciyi toptan kaybedeceğiz.

Editör: Mustafa YILDIRIM