Konsey son olarak Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde  Gazeteci-Yazar Sedef Kabaş’la “Korkusuz Kadınlar Konuşuyor” söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirdi. Eskişehirliler etkinliğe yoğun ilgi göstererek salonun tamamını doldururken, söyleşi sonrası Kabaş’ın Muazzam Muazzez kitabını imzalatmak isteyen sevenleri uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinliğe CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi̇ Başkanı İsmail Kumru, CHP İl Başkanı Recep Taşel katıldı.

   Odunpazarı Kent Konseyi̇ Yürütme Kurulu üyesi Baro Temsilcisi Av.Duygu Akyol’un moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide Kabaş,  hukuktan kadın haklarına, basın özgürlüğünden cezaevinde yaşadıklarına kadar bir çok konuda izleyicilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

    Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru söyleşi öncesinde yaptığı açılış konuşmasında “Korkusuz Kadınlar Konuşuyor” söyleşi serisini demokrasi savunucusu ve gerçekten korkusuzca mücadele eden Sedef Kabaş’la başlatmaktan dolayı mutluluk duyduklarını, bundan sonra da Türkiye’de korkmayan, elini taşın altına koyan herkesi konuşturmak gerektiğini vurgulayarak Odunpazarı Kent Konseyi kürsüsüsünün tüm cesur gazetecilere, yazarlara, sanatçılara, akademisyenlere her zaman açık olduğunu belirtti. Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt ise Odunpazarı Kent Konseyi’nin  aydınlanma konferansları çizgisinde gerçekleştirdiği etkinliklerle Türkiye’nin sorunlarına dikkat çektiğini ve bu ülkenin kahramanlarını Eskişehirlilerle buluşturduğunu söyledi. Başkan Kurt Türkiye’de demokrasi mücadelesi vermenin bedelinin hapishanede yatmak olduğunu vurgulayarak Kabaş’ın da bu bedeli maalesef ödediğini söyledi. Kurt sözlerini şöyle bitirdi “İstedikler kadar tutuklasınlar, istedikleri kadar baskı yapsınlar artık gidiyor gitmekte olan.”

  Gazeteci-Yazar Sedef Kabaş paneli izleyicilerle birlikte söylediği şu sözlerle bitirdi; “ Haklıysak korkmuyoruz, haksızlık varsa da susmuyoruz!”

  

Editör: Mustafa YILDIRIM