Şeffaf plak tedavisi günümüzde teknolojik gelişmelerle beraber sıklıkla gündeme gelmeye başlamıştır. Klasik yöntemlere kıyasla pek çok avantajı olan ve çok daha estetik bir ortodontik tedavi yöntemidir. İzmir ve çevresinde yaşayıp tel tedavisi görmek istemeyen kişiler şeffaf plak tedavisi İzmir için İzmir ortodontist uzmanlarına başvurabilir.

Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Şeffaf plak tedavisinde hastadan alınan diş ölçüleri dijital ortama taşınır ve dişler belirli aşamalarla ideal konumlarına getirilir. Her aşama için ağız içinde fark edilemeyecek şekilde üretilen ve takıp çıkarılabilen plaklar üretilir. Plaklar ortodontist kontrolünde iki haftalık aralıklarla değiştirilir ve başlangıçtan bitime kadar kullanılır. Böylelikle dişler ideal pozisyonlarına taşınmış olur. Şeffaf plak tedavisinde dişlerin hareket edebilmesi için dişlere belirli bir kuvvet uygulanması gerekir. Bu yüzden şeffaf plakları ilk defa takan kişiler dişlerinde baskı hisseder. Dişler bu baskıya kısa bir süre sonra adapte olur.

Şeffaf plak tedavisi erişkinlere, gençlere ve çocuklara uygulanabilen bir ortodontik tedavidir. Ancak bu tedaviye uygun olup olunmadığı yalnızca ortodontistin muayenesi ile belirlenebilir. İzmir ve çevresinde yaşayan kişiler İzmir şeffaf plak tedavisi işlemine uygun olup olmadığını İzmir ortodontistlerine başvurarak öğrenebilir. Hafif ve orta diş çapraşıklıkları şeffaf plak ile tedavi edilebilir. Şeffaf plak tedavisinin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

·        Şeffaf plak kullanımı oldukça rahattır ve günlük yaşamı olumsuz anlamda etkilemez.

·        Şeffaf plak ağızda hemen hemen hiç görünmez ve tedavi süresince özgürce gülmeye devam edilebilir.

·        Plak yemek yerken, her hangi bir içecek içerken ya da diş fırçalarken kolayca çıkartabilir.

·        Tedavi metalsiz yapıldığı, yumuşak plaklar kullanıldığı için diş ve diş etlerini rahatsız etmez.

·        Şeffaf plak tedavisinde uzun soluklu ve önemli bir konuşma yapılacağı zaman plak kısa bir süre için çıkartılabilir. Dolayısıyla tedavi süresince rahatlıkla önemli konuşmalar yapılabilir.

 

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Şeffaf plak tedavisi diş diziliminde hafif ve orta derecede bozukluk olan ve dişlerinin arasında boşluk olan kişilerde uygulanabilir. Plak tedavisi her yaş gurubunun rahatlıkla tercih edebileceği bir yöntemdir. Son zamanlarda en çok tercih edilen ortodontik tedavi yöntemi olduğundan ötürü özellikle çocuklarda tercih edilir. Diş çarpıklığının çocuk ve gençlerde en hızlı sürede tedavi edilebildiği bir yöntemdir.

Şeffaf Plak Tedavisi Ücretleri

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB)'nin belirlemiş olduğu 2022 yılı ortodontik tedavi taban fiyatlarına göre şeffaf plak tedavisi ücretleri tek çeneye uygulandığında 8000 TL ila 12000 TL aralığında, alt ve üst çeneye uygulandığındaysa ise 12000 TL ila 18000 TL aralığında değişkenlik göstermektedir. İzmir ortodonti uzmanları İnvisalign tedavisi İzmir işlemlerini profosyonel bir şekilde gerçekleştirmektedir. İzmir ve çevresinde yaşayan kişiler İzmir ortodonti uzmanları aracılığıyla gönül rahatlığıyla İnvisalign tedavisi olabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM