Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek


Geçtiğimiz ay bölgeye giderek incelemelerde bulunan ve durumu kamuoyu ile paylaşan İyi Parti teşkilatına cevap olarak bölgede Cumhurbaşkanın talimatıyla Millet Ormanı yapılacağı bilgisi verilmişti. Açıklamaya değinen İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “76 adet ağacın Ormancılığın ruhunda ve dilinde olmayan bir tabirle ‘Sahadan Uzaklaştırıldığını’ belirten ve bölgenin âtıl durumdan kurtarılarak Eskişehirlilerin hizmetine hazırlandığını belirtilmiştir. Yayınlanan bültendeki fotoğraf Odunpazarı İYİ Parti teşkilatının yerinde yapılan tespitiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve tamamen Eskişehir kamuoyunu kandıran bir görseldir.” açıklamasında bulundu. 


Beton lobisi şehre gol atmak üzere


Alanda yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Gürol Yer, “Bölgede havadan görüntü almak teknik sebepten mümkün olmamıştır. Alan betonlaştırılmış ve bu genişletilerek devam edecek gibi görünmektedir. Alanın üçte bir kısmında ağaçlar kesilmiştir. Çalışmaların verdiği hasarla ya da bilinmeyen bir sebeple pek çok ağaç kurumuştur. Ne ilginçtir ki kuruyan ağaçlar beton yapıların etrafında olan ağaçlardır. Bu normal bir durum görülmemiştir ve kuruyan ağaçların altından toprak numunesi alınmış olup laboratuvarda inceletilecektir. Bizim alanda gördüğümüz ve anladığımız beton lobisi Eskişehir’imize net bir gol daha atmak üzeredir.” dedi. 

Ormanı bitiriyorlar

1950’li yıllarda Kız ve Erkek Sanat Okulu öğrencilerinin ektikleri badem ve çam ağaçlarının katledildiğine dikkat çeken Gürol Yer, “Eskişehir’in en merkezindeki tek blok orman bitirilecektir. Biz bunu daha önce Vilayet fidanlığında, Atatürk Stadyumunda, Kanlıpınar mesire alanında, Kurtuluş kapalı Pazar yerinin mevcut durumunda, Çarşı merkezindeki vergi daire alanlarının bugünkü haliyle gördük, görüyoruz.” şeklinde konuştu. 
Siyasi partileri, odaları ve dernekleri konuyu incelemeye ve taraf olmaya davet eden Gürol Yer, şehri rantçılara teslim etmeyelim dedi.
Son olarak bir noktaya dikkat çekmek istediğini belirten Yer, “Son süreçte siyasi partilerin aday adayları içinde çok fazla inşaatçı var.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM