Yapılan pasta kesiminde Başkan Büyükerşen, sanatçılara ve sanatseverlere güzel bir sezon olmasını diledi.

 

Türkiye’nin en genç ve başarılı senfoni orkestralarından biri olarak gösterdiği gelişim ile sanat dünyasında örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 2022-2023 sezonunda yine birbirinden özel konserlerle sanatseverlerle buluşacak.

Eskişehirlileri klasik müzikle tanıştıran, genç yeteneklerin keşfinde ve istihdamında ülkemizin önemli kaynaklarından biri olan Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 20. yılının yeni sezonu öncesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde pasta keserek sezonun startını verdi.

Yapılan pasta kesimine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Senfoni Orkestrası Yönetim Kurulu Üyesi Yener Büyükerşen, Senfoni Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Gülriz Germen, Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanı Şef Ender Sakpınar ile Senfoni Orkestrası sanatçıları katıldı.

Başkan Büyükerşen, zorluklar içerisinde kurulan Senfoni Orkestrası’nın 20 yıldır çok güzel işlere imza attığını belirterek, “Senfoni Orkestramız 2002 yılından bu yana şehrimizin kültür sanat hayatına yön veriyor. 20 yıldır seslendirdiğiniz eşsiz eserler halkımızla buluşuyor. Sadece Eskişehir değil ülkemizin dört bir yanından sanatseverler konserlerimize katılım sağlıyor. Yeni sezonda da başarılarınızın artarak devam edeceğini biliyor, sizlere ve sanatseverlere güzel bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından pasta kesimi yapılarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM