Ancak Seo uyumlu içerik kaç kelime olmalı? gibi bir soru da kişiler tarafından yönetiliyor. Bu alanda eski yıllarda 300 ile 500 kelime arasında olan içerikler Seo uyumlu olmak için yeterli oluyorken günümüzde daha uzun boyutlu kelime sayılarına sahip olan içerik ve metinler tercih ediliyor. Seo uyumlu makaleler online ortamda üst sıralarda görünmek için tercih edilen yazılar olurken, okuru sıkmadan da bilgi vermek gerekiyor. Bu nedenle kısa kelime sayılarına sahip olan makalelere daha çok ihtiyaç duyuluyor.

Seo Uyumlu Makale Nedir?

 

Seo uyumlu makale demek özgün içerikli makale demektir. İçerisinde kopya olmayan ve tamamen kişi tarafından özgün bir şekilde yazılmış olan makaleler Seo uyumlu makaleleri oluşturuyor. Google üzerinde Arama yapıldığında ortaya tek bir sonuç çıkartan makalelerin tamamı için Seo uyumlu olduğu söylenebiliyor. Arama motorlarının anlayacağı şekilde içerik oluşturmak seo uyumlu makale demektir. Anahtar kelimenin doğru ve yerinde kullanılması da seo uyumunu sağlamak adına doğru bir işlem oluyor. Seo uyumlu içerik kaç kelime olmalı? konusunda günümüzde 1000 ve 1500 kelime arasındaki makaleler tercih ediliyor. Ancak bu makalelerin uzun soluklu olması daha uygun oluyor. Site tanıtım makalelerinde ise daha kısa içerikli seo uyumlu makaleler tercih ediliyor.

Seo Uyumlu İçerik Yazmak Zor Mu?

 

Seo uyumlu makale yazmak tekniğin bilinmesi ile çok da zor değildir. Makaleler için seo uyumlu içerik kaç kelime olmalı ?  konusunda farklı kelime sayıları mevcuttur. Ancak seo uyumunda kelime sayısı değil, yazının belli anahtar kelimelerin kullanıldığı, bilgi içeren, fayda sunan ve kreatif website içerikleri oluşturan yazılar olması önem taşır.  Seo uyumlu içerik sunmanın amacı, web sitesinde yer alan bir yazının google gibi arama  motorlarında yapılan arama sonuçlarında en üst sırada listelenmesidir. Seo uyumunda içeriğin kalitesi ve site içeriğini hedef kitleye tam anlamlı olarak anlatması önemlidir. Anlatılan bu dilin internet ortamında kabul görmesi gerekecektir. Bu nedenle seo uyumlu makale yazmak için eğitim veren sistemler bulunur.

Seo Uyumlu Makalenin Yazılması

 

Seo uyumlu makale yazmak için yazı içerisinde kullanıcılara ve arama motoru algoritmalarına hitap etmek gerekir.  Seo uyumlu makalede anahtar kelimeler son derece önemlidir. Anahtar kelime için optimize edilmiş içerik üretmek seo uyumlu makale yazmak demektir.  Seo uyumlu makale yazmak Google'ın anlayabileceği içerikleri oluşturmak anlamına gelir. Seo uyumlu makalelerin kelime sayısı, yazının içeriği ile doğru orantılıdır. Eğer bir yazının içeriğinde birden fazla konu, fikir ve düşünce beyan edilecekse bu makalenin  kelime sayısı daha yüksek olacaktır. Ancak bir yazıda daha kısa, tek bir konu ya da genel anlatım fikri hakimse yazıdaki kelime sayısı kısa olacaktır.

Seo Uyumlu Makalelerdeki Kelime Sayısı

 

Textiff içerik ajansının bilgilerine  göre SEO uyumlu makalelerdeki kelime sayısının 1500 ile 2000 kelime arasında olması gerekir. Düşünce ve fikirlerin tam anlamı ve ayrıntılı şekilde ifade edilebilmesi için bu kelime sayısı yeterlidir. Bunun yanı sıra içerikte kaynak ve alıntılar gibi bilgi verici bir bölüm de kullanıldığında bu kelime sayısı yeterli olur. Konu hakkında derinlemesine ve ayrıntılı bilgi verilecekse bu kelime sayısı daha uzun olabilecektir. Akademik metin içeriği, hukuksal metinler, bilim  veya tıbbi bilgilerin açıklandığı makalelerde kelime sayıları çok daha fazla olan makaleler üretilebilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM