SEO yani arama motoru optimizasyonu temelde web sitelerinin değerinin artırılmasını ve hedef kitleye ulaşılmasını sağlama amacıyla uygulanır. Web sitesinin organik trafiği ve ziyaretçisi arttıkça arama motoru sonuçlarındaki sıralaması yükselir. Bu web sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısının artmasına yardımcı olur. Web sitesinin kullanıcı sayılarının artırılması için arama motoru kriterlerine uygun hale getirilmesi gerekir. Antalya SEO hizmeti konusunda ilginin yoğun olduğu şehirlerdendir. Aynı zamanda web tasarım Antalya ilinde büyük talep görmektedir. Bu alanda dijital pazarlama ajansı ile çalışmak kısa sürede etkili sonuçlar alınmasını sağlayabilir.

SEO, arama motoru botlarının web sitelerini taraması ve indekslemesi amacıyla yapılan çalışmaları kapsar. Her arama motorunun kullandığı kalite ve sıralama sinyalleri farklıdır. SEO çalışmaları kapsamında internet sitelerinin SERP sonuçlarında daha iyi bir konuma kavuşması için yapılan uygulamalar yer alır. 

Web sitelerinin Google arama motoruyla uyumlu olacak şekilde optimize edilmesi Google SEO çalışması olarak adlandırılır. Google Kalite Yönergeleri ve sıralama sinyalleri faktörlerine göre teknik çalışmalar yapılır. Google Analytics, Google Search Console kaydı ve site haritasının Google’a gönderilmesi ile Google SEO çalışmalarının ilk adımları atılır.

Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemli?

İnternet kullanıcıları arama motorunda yaptıkları aramalar sonucunda listelenenler arasından üst sıralarda olanları ziyaret etmeyi tercih ederler. Web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda çıkması halinde daha fazla gelir ve trafik elde edilmesi mümkündür. Arama motorlarına uyumlu bir web sitesi sahibi olunması aynı zamanda web sitesinin arama motorlarının kalite, UX, mobil, içerik, sıralama, web, hız ve web yöneticisi yönergelerine optimize edilmesi sıralamayı etkiler. 

SEO çalışmaları web sayfasının arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almasına yardımcı olur. SEO hizmeti bu amaça gerçekleştirilen çalışmaları kapsayan komplike bir süreçtir. Arama motoru optimizasyonu çalışmalarının doğru bir şekilde yapılması web sayfasının buna bağlı olarak işletmeye ait ürün ve hizmetleri, rakiplerin ürün ve hizmetlerine göre daha fazla görünür ve erişilebilir bir hale getirir.

SEO çalışması web sitelerinin ziyaretçi trafiğinin yükselmesini sağlamaya yönelik yapılan en katma değeri yüksek ve prestijli yöntem olarak tanımlanabilir. Arama motoru optimizasyonu ile düşük maliyetlerle etkili sonuçlar almayı sağlayacak dijital pazarlama kampanyaları yapılabilir. Bu kapsamda temel öncelik doğru arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapılmasıdır. Bu sayede kısa vadede hızlı sonuçlar alınabilir ve kalıcı çözümlerle devamlılık sağlanabilir.

SEO hizmeti kapsamında yapılan çalışmalarda daha etkili sonuçlar alınabilmesi için Google reklamları ve sosyal medya pazarlamaları ie destekleme ihtiyacı doğar. Arama motorlarında en yüksek trafik sağlayıcı Google olduğundan Google arama sonuçlarında yükselmek çok önemlidir.

Organik Aramalarda Üst Sıralarda Yükselmek Web Sitelerine Fayda Sağlar

Eldeki verilere göre internet kullanıcıları internette yaptıkları aramalar dahilinde öncelikle arama motoru sonuçlarında üst sıralarda listelenen web sitelerini tercih ederler. Bu nedenle web sitelerinin Google arama sonuçlarında ilk 5 içerisinde yer alması SEO hizmetinin başarısını gösterir. Aynı zamanda uygulanan SEO hizmetinden optimum fayda sağlanması anlamına gelir.

Yeni Casper Vıa M40 Akıllı Telefon  Satışa Çıktı! Yeni Casper Vıa M40 Akıllı Telefon Satışa Çıktı!

İnternet üzerinde ürün ve hizmetlerle ilgili arama yapan ve satın alma niyeti yüksek olan kişiler son kullanıcı olarak adlandırılır. Bu kullanıcıların karşısına ihtiyaçlarını karşılayacak benzer ürün ya da hizmetler listelenirse satın alma potansiyelleri çok yüksektir. Bu nedenle ilgili anahtar kelimelere yönelik organik arama sonuçlarında ilk 5 içinde yer almak web sitesi trafiğini buna bağlı olarak satışları yükseltir.

Web sayfası çalışmalarının yapılması sırasında SEO hizmetinin yalnızca arama motoru botlarına yönelik olmamasına özen gösterilmelidir. Öncelik kullanıcı deneyimi olmalı ve düzenlemeler bu doğrultuda uygulanmalıdır. Web sitesinin arama motoru botlarına uygun olarak optimize edilmesi yalnızca web sitelerinin alacağı ziyaretçi sayısını artırmakla kalmaz. Teknik altyapısı iyileştirilmiş ve yapısal düzenlemeleri arama motoru algoritmalarına uygun şekilde hazırlanmış web sayfalarının kullanıcı deneyimini pozitif yönde etkilemesi mümkündür.

Ayrıca arama motorlarında üst sıralarda listelenmek marka bilinirliğini artırır. Sayısız potansiyel alıcı ihtiyaçlarını belirleme ya da akıllarında bulunan ürün ya da hizmetlerle ilgili arama yapmaları durumunda genellikle arama motorlarından faydalanırlar. Bu nedenle potansiyel müşterilerde marka bilincinin oluşması, satın alma kararlarında ilgili markanın ürünlerini tercih etme konusunda önemli rol oynayan bir faktör haline gelebilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM