Servis arabaları hizmet sektörünün vazgeçilmez yardımcı araçlarından biridir. Otel, hastane, restoran ve kamu kurumlarında birçok servis arabası çeşidi görebilirsiniz. Peki kat arabaları olarak da bilinen bu araçları satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Malzeme Kalitesi

Hangi türde olursa olsun servis arabası satın alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey malzeme kalitesidir. Satın alacağınız arabanın hangi malzemeden üretildiği ve sağlamlığı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Servis arabaları farklı hammaddelerden üretilir. Piyasada ihtiyacınıza göre ahşap, çelik veya plastik servis ve kat arabası çeşitleri bulmanız mümkün.

Örneğin ahşap arabalar hem işlevsel hem de şık bir tasarıma sahiptir. Bu özellikleri sebebiyle otellerde sıklıkla tercih edilir. Ahşap arabaların raflı, bölmeli, brandalı modelleri vardır. Brandalı kısımda kirli nevresimleri toplayabilirsiniz. Raflarında ise değiştirmeniz gereken yeni ve temiz havlu, nevresim gibi eşyaları ve temizlik malzemelerini taşıyabilirsiniz. Daha derli toplu bir görünüm için kapaklı ahşap kat arabası modellerini de tercih edebilirsiniz.

Servis arabalarının üretiminde kullanılan diğer bir malzeme plastiktir. Kolay sürülebilir ve temizliğinin pratik olması özellikle hijyen gerektiren hastane gibi yerlerde tercih sebebidir. Ayrıca kurumların ve okulların oda, sınıf, kat arası gibi alanlarını temizlemek için de bu modeller çokça talep görür. Plastik kat arabalarının kovalı, kapaklı, brandalı ve raflı seçenekleri mevcuttur.

Boyut ve Kapasite

Servis arabası çeşitleri kullanım amaçlarına ve sektörlere göre farklı boyut ve kapasite seçeneklerine sahiptir. Kat arabası satın alırken bu özelliğe de mutlaka dikkat etmelisiniz.Piyasada hemen her ebatta uygun bir servis arabası bulmak mümkün. Bunlar arasında seçim yapmadan önce ürünlerin ebatlarını iyice incelemelisiniz.

Laboratuvar Cihazları ve Kimyasalları Üzerine Güvenilir Kaynağınız Laboratuvar Cihazları ve Kimyasalları Üzerine Güvenilir Kaynağınız

Raf ve Bölme Sayısı

Raf ve bölme sayısı, servis arabalarının kullanım amacına ve kullanılacağı sektöre göre değişiklik gösterir. Bazı durumlarda daha fazla raf veya bölme, organize bir düzen sağlar. Bazı durumlarda ise daha geniş ve açık bir alan daha kullanışlıdır. Bu nedenle, servis arabası seçerken taşınacak ürünlerin türü ve miktarını göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin birden fazla rafa sahip arabaları farklı ürünleri taşımak için kullanabilirsiniz. Bu, çeşitli yiyecek veya malzemeleri ayrı ayrı düzenlemenizi ve taşımanızı kolaylaştırır. Bununla birlikte raf yüksekliği ayarlanabilen arabalar da vardır. Bu özellik farklı büyüklükteki ürün ve malzemeleri taşırken esneklik sağlar.

Bölmeli servis arabaları da kullanım kolaylığı sağlayan araçlardır. Bu arabalar taşıdığınız ürün ve malzeme çeşidine göre farklı raf sayılarına sahiptir. Bölmeler, servis arabasının içindeki alanı belirli bölgelere ayırır. Bu, özellikle farklı tipte ürünleri ayrı ayrı saklamak veya taşımak için kullanışlı bir özelliktir.

Raf ve bölmenin yanı sıra taşıyacağınız ürünleri ayrı ayrı kutular veya sepetler içinde organize etmek için tasarlanan kat arabası modelleri de mevcut. Bu, daha küçük veya hassas öğelerin taşınmasını kolaylaştırır. Ayrıca atık taşımak için kullandığınız arabalarda atıkların ayrıştırılmasına da olanak sunar. Örneğin hastanede kullanacağınız arabalarda tıbbi atıklar ve evsel atıklar için ayrı kutuların olması hijyen açısından idealdir.

Tekerlek ve Fren Sistemi

Servis arabası satın alırken tekerlek ve fren sistemine de dikkat etmelisiniz. Bu sistemlerkat arabaları ile taşıma sırasında kolaylık ve güvenlik sağlamak için oldukça önemlidir. Mesela 360 derece dönebilen tekerlekler, arabayı kolayca yönlendirmeyi sağlar. Bu da dar alanlarda manevra yapmayı kolaylaştırır.

Taşıma sırasında sık sık dur kalk yapılacağı için düzgün bir fren sistemi servis arabalarında dikkat etmeniz gereken konulardan biridir. Örneğin her bir tekerlekte bağımsız fren sistemlerinin olması önemli bir özelliktir. Bu sayede servis arabalarısabit durur. Ayrıca tüm tekerlekler için tek bir merkezi fren sistemine sahip modeller de mevcut. Bu da tek bir kontrol noktasından tüm tekerlekleri kilitleyerek aracı durdurmaya yarar.

Temizlik Kolaylığı

Servis arabası seçerken göz önünde bulundurmanız gereken özelliklerden bir diğeri temizlik kolaylığıdır. Nitekim servis arabalarının temizlik kolaylığı, hijyenik bir ortam sağlamak ve kullanım sonrası bakımını pratik hale getirmek açısından önemlidir. Özellikle servis arabasının yapısı, pürüzsüz ve düz yüzeyler içermelidir. Bu durum, kirin veya kalıntıların birikmesini engeller.

Bazı modellerde portatif raflar, sepetler veya bölmeler vardır. Bu özellikler sayesinde ürünlerin temizliği kolaylaşır.Özellikle yiyecek veya içecek taşımak için kullanılan servis arabalarında drenaj sistemi olmalıdır. Bu sayede olası sıvı ve gıda dökülmelerinde artıkları temizlemek kolaylaşır.

Marka ve Fiyat Karşılaştırması

Servis arabası satın almadan önce ürünler arasında marka ve fiyat karşılaştırması yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Markaları sadece fiyatları üzerinden değil, malzeme kalitesi ve tasarım özellikleri üzerinden de karşılaştırmalısınız. Ayrıca kullanıcı yorumlarını da dikkate almanızda yarar var. Ve tabii garanti koşullarını da incelemeyi ihmal etmemelisiniz.

Güvenilir Satış Kanalları

Servis arabaları gibi ekipmanlar için güvenilir satış kanalları bulmak önemlidir. Ürünü satın almadan önce satıcı ve ürün hakkında araştırma yapmalısınız. Garanti koşulları, iade politikaları ve müşteri desteği gibi unsurları göz önünde bulundurarak güvenilir bir satış kanalı seçmek memnuniyetinizi artırır.

Servis Arabası Tedarikinde GKN Store Ayrıcalığı!

Ne tür bir servis arabasına ihtiyacınız olursa olsun, sipariş vermeden önce GKN Store firmasının ürünlerini mutlaka incelemelisiniz. Ankara merkezli GKN Store, kurumsal pazarın servis arabası ihtiyaçlarını karşılamak için uzun yıllardır başarıyla hizmet vermekte.İhtiyaçlarınıza uygun tüm servis ve kat arabası çeşitlerine kolayca ulaşmak için gknstore.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM